Leto s vecami lepšími ako sex aj Titanikom

Bratislavské Štúdio L+S sa ešte nechystá na divadelné prázdniny. Návštevníkom v júli opäť ponúkne obľúbené komédie aj koncert.

27.06.2019 14:00
Lasica a Vášáryová Foto:
Milan Lasica a Emília Vášáryová v inscenácii Rybárik kráľovský.
debata

Už počas prvých dvoch prázdninových dní uvedie Štúdio L+S obľúbenú komédiu 69 vecí lepších než sex. „Chceli by ste vedieť, čo je lepšie než sex? A chceli by ste poznať aj tajomstvo, ako mať šťastné manželstvo? Ako prežiť výchovu dieťaťa v puberte? Ako si udržať mladosť a krásu? A ako sa zabaviť, keď vám nič nevychádza? Odpovede na tieto otázky hľadá aj hlavná hrdinka tejto trpkej komédie a keď ich nenachádza, musí ich sama napísať. Je za to totiž platená a obdivovaná inými ženami, ktoré sa podľa jej článkov v časopise a návodov na použitie snažia žiť a nezblázniť sa,“ pozýva divadlo na hru v réžii jej autorky Evy Borušovičovej. Predstavia sa v nej Diana Mórová, Kristína Tóthová, Kamil Mikulčík či Zuzana Mauréry.

Skaza Titaniku je názov ďalšej komédie, tentoraz z dielne Johna Fiskeho. Napísal paródiu pre dvoch hercov, ktorí špekulujú, ako by si zahrali skazu Titaniku, keby mali tú možnosť. Fiskeho text upravil Milan Lasica a v hre plnej gagov, ale aj sebairónie diváci v stredu 10. júla uvidia Svätopluka Malachovského a Michala Kubovčíka.

Koncertom dvoch hercov je aj ďalšia komédia, ktorú divadlo uvedie v nedeľu 14. júla. V hre Starí majstri excelujú Martin Huba a Milan Lasica ako bratia a poslední potomkovia slávneho divadelného rodu. Každý z nich po svojom dosiahol divadelnú slávu, nemajú sa však radi. Vo veku, keď ponuky prestávajú prichádzať a peniaze sa minuli, sú nútení prijať ponuku na spoločné účinkovanie v hre o bratoch, ktorí sa nenávidia.

Milan Lasica, tentoraz v tandeme s Milanom Kňažkom, sa 17. júla predstaví aj v inscenácii Na fašírky mi nesiahaj. Inšpirovala sa textami populárneho ruského dramatika a herca Jevgenija Griškovca. „Z jeho textov som si vyberal podľa chuti. Niekedy témy ako cestovanie, okradnutie, niekedy aj formulácie (vynálezy) a niekedy nič. Napríklad telefonický rozhovor. Ten sme s J. Satinským hrali v šesťdesiatom šiestom v programe Večer pre dvoch, teda rok pred Griškovcovým narodením,“ napísal do bulletinu hry jej autor Milan Lasica.

Komediálne leto v Štúdiu L+S uzavrie o deň neskôr predstavenie Rybárik kráľovský. V tejto anglickej konverzačke sa okrem Lasicu a Kňažka môžu diváci tešiť aj na Emíliu Vášáryovú. Stvárňuje ženu, ktorá príde za svojím bývalým milencom priamo z karu svojho manžela. Tradičnou súčasťou letného programu Štúdia L+S je aj spoločný koncert Milana Lasicu a Petra Lipu, ktorí 16. júla okrem piesní ponúknu aj vtipné historky a postrehy zo života.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #divadlo #Štúdio L+S #komédia #Milan Lasica