Ožíva divadelná záhrada pri Istropolise

Letné divadelné prázdniny u bábkarov nebudú! A hrať sa bude v záhrade! Veď kedy padne lepšie predstavenie či hudobný koncert, ako v teplý prázdninový podvečer vonku?

05.07.2019 16:00
Hanička bez rúk Foto:
Predstavenie Hanička bez rúk je na programe 11. júla.
debata

Bratislavské bábkové divadlo pre malých i veľkých návštevníkov pripravilo každý júlový a augustový štvrtok bohatý kultúrny program. Od 4. júla do 22. augusta bude teda pravidelne na čerstvom vzduchu predstavenie v cykle Letodivy. Prázdninové Letodivy potešia rozprávkami malých a skvelými koncertmi dospelých. Prvá letná sezóna Bratislavského bábkového divadla bude navyše v unikátnych priestoroch divadelnej záhrady na Škultétyho ulici číslo 5 (bočný vchod Istropolisu). Kto chce spoznať a oživiť dávne divadelné open-air miesto, môže si vziať so sebou aj deku, piknikový kôš plný jedla alebo len ľahké občerstvenie. Fantázii sa medze nekladú, najdôležitejšia je dobrá nálada a chuť na nové kultúrne dobrodružstvá.

A čo to bude? Štvrtého júla o šiestej večer sa na interaktívnom koncerte pre deti predstaví Miro Jilo – gitarista, skladateľ a textár, ktorý pre známy projekt Fíha tralala zložil piesne ako Bager a tatrovka, Slivková pesnička a ďalšie. O týždeň neskôr v rovnakom čase príde rozprávač a prinesie osem drevených bábok do sveta, kde trpezlivosť a láska prekonajú i to najhoršie zlo. To všetko v príbehu Hanička bez rúk, ktorý sa v záhrade vedľa divadla na Škultétyho odohrá 11. júla. V rovnakom čase a na rovnakom mieste si 18. júla môžu diváci na deke, spolu s deťmi, vychutnať originálne predstavenie Noemova archa alebo Nezabudni na slona. Bude to starý biblický príbeh plný zvieratiek, fantázie a humoru v réžii Petra Weincillera. O hodinu neskôr sa uskutoční koncert pesničkára Martina Geišberga, ktorý spieva srdcom. Jeho hudba, ľahká ako vietor, bosá a úprimná, oslovuje všetky generácie poslucháčov. A Letodivy ponúkajú ešte viac. Nabitý hudobný a divadelný program, ako aj možnosť posedieť si na unikátnom mieste: v „oprášenej“ divadelnej záhrade. Okrem už menovaných predstavení uvidia diváci aj Osmijankove rozprávky o princeznách (5. 7.), hru Safaládka a Špajdlička (1. 8.), koncert Malá čarovná flauta (1. 8., program Hudobného centra), ako aj podujatia Červená čiapočka (8. 8.), Zaseknutá bundička (15. 8.), Chris Ellys (15. 8., koncert), RozKrávka (22. 8.), Andrea Bučko (22. 8., koncert).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Istropolis #Bratislavské bábkové divadlo