Muzikál Peter Pan sa čoskoro vráti na divadelné dosky

Na divadelné dosky sa vráti muzikál Peter Pan. Premiéru bude mať 22. septembra v Šali a následne ho budú môcť diváci a diváčky vidieť aj v Piešťanoch, Liptovskom Mikuláši, Bratislave, Brezne, Trenčíne, Zvolene a Rimavskej Sobote.

15.07.2019 14:00
Peter Pan Foto:
Postava Petra Pana v pôvodnej rozprávke od Walta Disneyho.
debata

Hlavné dospelé postavy si zahrajú Marek Majeský, Marián Labuda ml. alebo Michal Kubovčík. Tie ostatné stvárnia talentované deti, ktoré objavili Divadlo Šok a Divadlo Úsmev. „Priznám sa, že ja som vyrastal na slovenských rozprávkach od Dobšinského, a keď som bol väčší, miloval som Julesa Verna. Keďže som dieťa narodené v období socializmu, príbeh Petra Pana u nás nebol až taký známy. Ale veľmi sa mi páči. Stvárnim otca, už sa totiž postupne dostávam do týchto kategórií, zvykám si na vyzretejšie postavy. Táto rola je mi ako otcovi dvoch malých dcér naozaj veľmi blízka,“ povedal s úsmevom Marek Majeský.

Predstavenie, kde sa hrá, spieva a tancuje, prinesie výnimočný divadelný a hudobný zážitok. Hudbu zložil Valentín Kozaňák, režisérom predstavenia je Viktor Vincze starší, otec známeho televízneho moderátora. Peter Pan je nezabudnuteľným príbehom o boji zákerného Hooka v podaní Mariána Labudu ml. a bandy pirátov, proti večnému dieťaťu Petrovi Panovi a jeho partii kamarátov. „Ja som v tomto muzikáli hral už pred 15 rokmi a veľmi sa teším na nové naštudovanie a nových ľudí, ktorí v ňom hrajú. Je to krásna rozprávka, nehynúci motív boja dobra so zlom, navyše sprevádzaný nádhernou hudbou Valentína Kozaňáka. Teraz si to pozrie aj môj syn a som zvedavý, ako to prijme,“ uviedol Marián Labuda ml.

Predstavenie sa bude konať v nasledujúcich mestách:

  • 22. septembra o 15:00, Dom kultúry, Šaľa (premiéra)
  • 13. októbra o 15:00, Dom umenia, Piešťany
  • 26. októbra o 15:00, Dom kultúry, Liptovský Mikuláš
  • 3. novembra o 15:00, DK Zrkadlový háj, Bratislava
  • 9. novembra o 16:00, Dom kultúry, Brezno
  • 17. novembra o 15:00, Kino Hviezda, Trenčín
  • 23. novembra o 16:00, DK Podborová, Zvolen
  • 7. decembra o 16:000, Dom kultúry, Rimavská Sobota
debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Majeský #Peter Pan #Michal Kubovčík