Cigánski diabli krstili nový album. Prišiel aj Milan Lasica

Slovenský orchester Cigánski diabli pokrstil vo štvrtok večer na nádvorí Bratislavského hradu nový album Kone.

09.08.2019 12:00
Cigánski diabli Foto:
Cigánski diabli krstili svoj nový album Kone na Bratislavskom hrade.
debata

V rámci zhruba dvojhodinového vystúpenia zazneli nielen osvedčené slovenské, ruské i židovské skladby, ale aj úplné novinky z čerstvej štúdiovky a premiéru mali i dva videoklipy, jeden k piesni Kone a druhý ku skladbe Vráť mi sny. O ich námet a réžiu sa postaral Anton Faraonov a kameru, strih a obrazovú postprodukciu zastrešil Július Karaffa.

Počas večera sa bratislavskému publiku predviedli svetovo uznávaný cimbalista Ernest Šarközi a jeho manželka, violončelistka a speváčka Silvia Šarköziová, prvé husle zahral Štefan Banyák, viola znela pod rukami Jozefa Farkaša, klarinet a tárogató do skladieb vniesol Zoltán Grunza a na kontrabase sa predstavil Robert Fehér. Koncertnú zostavu doplnili tiež bubeník Tomáš Farkaš a klavirista Štefan Bertók a svoj silný hlas v niekoľkých skladbách predviedla aj dcéra Silvie a Ernesta Šarköziovcov Vanessa.

Album napokon prišiel do života uviesť slovenský humorista a herec Milan Lasica. „Toto pozvanie ma veľmi príjemne prekvapilo, nečakal som to, samozrejme. Veľmi ma to potešilo a rád som to sľúbil. Tomu cédečku prajem, aby si ho čo najviac ľudí kúpilo a aby sa tešili z tejto úžasnej hudby diablov, čo mnohým pripomínajú anjelov,“ poznamenal Lasica, ktorý novinku následne spolu s jej vydavateľom Rostislavom Pavlíkom a textárkou Monikou Kozelovou pokropil včelovinou. „Želám tomu cédečku veľa, veľa úspechov u ľudí, pretože tá hudba je určená im,“ dodal humorista, ktorý si napokon s orchestrom i zaspieval. „Zaspievam slovenské tango, ja dúfam, že teraz v predvolebnom období sa to pána premiéra nedotkne, lebo tá pieseň sa volá Skôr, než odídeš,“ zavtipkoval pred vystúpením.

Cigánski diabli koncertom symbolicky odštartovali turné po slovenských mestách, v ktorom budú pokračovať v novembri a decembri.

Termíny koncertov Kone tour:

  • 19. novembra – CK Junior, Levice
  • 5. decembra – Mestské kultúrne stredisko, Senec
  • 7. decembra – Dom umenia, Piešťany
  • 17. decembra – PKO Nitra
  • 18. decembra – Kino Strojár, Martin
  • 19. decembra – Dom kultúry Podborová, Zvolen
  • 20. decembra – Kino Úsmev, Hlohovec
debata chyba
Viac na túto tému: #krst albumu #Milan Lasica #Cigánski diabli