Osobnosti Európy v divadle na Rázcestí

Bábkové divadlo na Rázcestí v Banskej Bystrici pripravilo predstavenie s historickým nádychom Európa v korešpondencii.

28.11.2019 14:00
europa v korespondencii Foto:
Predstavenie Európa v korešpondencii je hra s historickým nádychom určená najmä mladým divákom.
debata

Bábkové divadlo na Rázcestí (BDNR) v Banskej Bystrici vstúpilo do tejto divadelnej sezóny s ponukou noviniek pre mladých ľudí a dospelých. Jednou z nich je historický večer s názvom Dotyky s históriou. Prvýkrát sa uskutoční v stredu o 19.00 h. Na tento deň divadlo pripravilo predstavenie s historickým nádychom Európa v korešpondencii.

„Európa v korešpondencii, ako názov napovedá, prináša autentické výpovede, spovede, tajomstvá výrazných osobností Európy zachytené v listovej korešpondencii,“ priblížila predstavenie dramaturgička divadla Monika Tatarková.

Inscenácia sprítomňuje (ne)známe osudy ikon vedeckého, politického či umeleckého života, ktoré žili na tomto kontinente od polovice 19. storočia až do dnešných dní. „Analyzuje minulosť s nádejou, že porozumieme, dozvieme sa viac o udalostiach, ktoré ovplyvnili a stále ovplyvňujú našu prítomnosť,“ dodala.

Inscenáciu s plným hereckým súborom naštudoval režisér a umelecký šéf BDNR Marián Pecko. Za réžiu tejto inscenácie získal aj prémiu Literárneho fondu.

Ďalší večer Dotyky s históriou sa v BDNR uskutoční 11. decembra, keď divadlo uvedie predstavenie Amália dýcha zhlboka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bábkové divadlo na Rázcestí