Nuna je divadlo pre najmenších postavené na hudbe

Nuna je názov autorskej inscenácie Martina Geišberga, ktorú v piatok uvedie v premiére Bratislavské bábkové divadlo (BBD).

28.02.2020 16:01
nuna Foto:
Predstavenie Nuna je pre deti od troch rokov.
debata

Nový titul ponúkne najmenším divákom cestu do fantazijného sveta s dievčatkom menom Nuna, ktoré vďaka múdrosti a vnímavosti vidí aj za roh. „Nosnou témou inscenácie je odlúčenie a dospievanie. Nuna odchádza z matkinej náruče, ktorú potrebuje. My všetci raz musíme opustiť bezpečie matkinej náruče, to je život. Nunu však trápi aj vina. Vina, za ktorú nenesie zodpovednosť. Na svojej ceste stretáva zvieratá, ktoré ju rôznym spôsobom formujú,“ priblížil režisér a autor hudby Martin Geišberg „snovú, fantazijnú cestu plnú metafor a pocitov“.

Geišbergovu snovú hudbu v inscenácii dopĺňa fantazijne ladená scéna a kostýmy Elisabeth Wittgruber. V predstavení účinkujú Anna Čonková, Miroslava Dudková, Adela Mojžišová, Margaréta Nosáľová a Lukáš Tandara.

Nuna je určená deťom od troch rokov, ale aj vnímavým dospelým. Jej tvorcovia si dali za cieľ vytvoriť pomalé divadlo. „V dnešnej uponáhľanej dobe sa na deti zo všetkých strán valia rozprávky plné podnetov. Nuna však chce byť bez slov. Veríme, že sa malým divákom podarí naladiť sa s nami na vlnu pomalosti a plynúť na nej smerom do hĺbky,“ vysvetlil režisér. Dôležitou súčasťou inscenácie je podľa neho hudba: „Dalo by sa dokonca povedať, že ide o taký malý koncert.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislavské bábkové divadlo