Nech žije Spejbl! Skvelá správa pre jeho fanúšikov

K 100. výročiu jedného z ťažiskových protagonistov Divadla Spejbla a Hurvínka vydáva Supraphon špeciálnu kompiláciu najzaujímavejších archívnych nahrávok, doplnenú novinkami a jedným vzácnym objavom.

02.04.2020 14:00
Spejbl Foto:
Album "Ať žije Spejbl!“ vychádza 3. apríla 2020.
debata

Všetci traja historickí interpreti slávneho „taťuldu“, teda Josef Skupa, Miloš Kirschner a Martin Klásek, sú na tomto albume prvýkrát doplnení najaktuálnejším predstaviteľom postáv Spejbla i Hurvínka Ondřejom Lážnovským. Poslucháči sa môžu tešiť na báječný Kirschnerov monológ z roku 1980 O lásce, ktorý je tu prvý raz k dispozícii v češtine, i na tri celkom nové nahrávky na špeciálne narodeninové a slávnostné témy. CD obsahuje takmer 75 minút originálnych nahrávok, atraktívny booklet s prehľadnou históriou „života a diela“ legendárnej bábky a množstvo vzácnych fotografií.

Nahrávky na album „Ať žije Spejbl!“ vybrala a zostavila súčasná riaditeľka Divadla Spejbla a Hurvínka Denisa Kirschnerová, ktorá k tomu poznamenala: „Dala som na prianie skalných fanúšikov, a volila som i nahrávky, ktoré ma nielen veľmi tešia, ale i dlhšiu dobu nikde nezazneli. Dialóg O lásce má navyše svoju veľkúpremiéru a verím, že poslucháčov nesklame ani na tomto albume debutujúci Ondra Lážnovský. Mňa potešil nesmierne! Som rada, že môžeme v spolupráci so Supraphonom pána Spejbla takto obdarovať už v tejto chvíli, pretože plánované oslavy jeho narodenín sme vzhľadom k okolnostiam odložili až na jeseň a tiež prebehnú v skromnejšom vydaní, než sme pôvodne plánovali. Spejbl má, však veľké pochopenie. Veď v dobe, keď prvýkrát pred 100 rokmi vstúpil na scénu, vyčíňala španielska chrípka!," povedala.

Vydanie jubilejného albumu „Ať žije Spejbl!“ malo byť súčasťou početných sprievodných akcií spojených s oslavou Spejblovho stého výročia. V dobe opatrení v súvislosti s epidémiou koronavírusu je teraz Spejbl symbolicky vyslaný Divadlom Spejbla a Hurvínka za svojimi poslucháčmi s pozitívnym posolstvom o sile a nadčasovosti humoru, ktorý svojím pozitívnym naladením prekonal už jedno dlhé storočie…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spejbl a Hurvínek