Bratislavskí bábkoherci čítajú rozprávky spod rúška

Koronavírus načas zastavil svet okolo nás, tvorivosť bratislavských bábkohercov však rozhodne nenakazil. Od soboty 21. marca sa Bratislavské bábkové divadlo začalo pravidelne prihovárať svojim divákom rozprávkou.

10.04.2020 18:00
Bratislavske babkove divadlo ONLINE Foto:
Bábky síce zostali v divadelnej karanténe, bábkoherci sa však vo svojich príbytkoch pri čítaní rozprávok vynájdu.
debata

Cyklus originálneho čítania a improvizovaného divadla má názov Rozprávky spod rúška a dostupný je online na facebookovej stránke divadla a na divadelnom youtube kanáli.

„Koronavírus nás nezastaví. Pravidelne sa na facebooku prihovára jeden z bábkohercov s obľúbenou knižkou z ešte obľúbenejšieho zákutia svojho obydlia. Zahrajú si krby, kuchyne, aj záhradky. Bábky zostali v karanténe v divadle, ale bábkoherci vedia hrať aj s chlebníkom, či kutáčom. Program je samozrejme bezplatný a verejne prístupný pre všetkých, ktorí nechcú prísť v izolácii o kontakt s kultúrou. Bratislavské bábkové divadlo sa snaží aspoň touto formou napĺňať svoje poslanie kultúrnej a vzdelávacej inštitúcie“ predstavuje cyklus dramaturg divadla Peter Galdík.

Herečka Gréta Nosáľová deťom zahrala príbeh o Pažravej ťave, ktorá jej takmer vybielila celú kuchyňu. Herec Mišo Adam sa zas vybral do hory, aby našiel autentické miesta „hororového“ zážitku, ktorým si prešli Janko a Marienka. Katka Aulitisová predstavila veselú rozprávku Pupo a Fazuľka od Hany Lasicovej a Ľubo Piktor nás pre zmenu pozval do tajomného a dobrodružného sveta starého známeho Janka Hraška. Všetky diely sú dostupné v archíve a stále pribúdajú nové.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozprávka #improvizácia #bábkové divadlo