Divadlo Jána Palárika ponúkme pravidelný program

Divadlo Jána Palárika v Trnave presunulo počas pandémie svoje aktivity do virtuálneho priestoru a od pondelka (20. 4.) v novej štruktúre zaradí na sociálnu sieť denný program Sme s vami.

19.04.2020 10:00
debata
Aj Divadlo Jána Palárika v Trnave je momentálne... Foto: Divadlo Jána Palárika
divadlo jana palarika - online kultura - koronavirus Aj Divadlo Jána Palárika v Trnave je momentálne prázdne. Divákom však ponúkajú program online.

Podľa dramaturgičky Lucie Mihálovej je to nateraz jediný spôsob, ako sa divadelníci vedia divákom priblížiť a spestriť im náročné chvíle izolácie. Preto aj každý pondelok vyvesia na fasádu povzbudivý citát. Aktuálne tam visia Shakespearove slová ‚Choroba je nákazlivá, kiežby bola aj láska‘.

Utorkový (21. 4.) program ponúkne tvorivú dielňu pod vedením výtvarníčky Kataríny Žgančíkovej, večer načrie do zlatého fondu divadla a prinesie záznamy inscenácií.

„V stredu (22. 4.) sa herci Silvia Soldanová a Braňo Mosný sériou originálne prerozprávaných známych príbehov budú snažiť presvedčiť divákov, že ‚Doma je prča‘. V stredu a cez víkend sa vo Večernej chvíľke poézie prihovoria básňami slovenských i svetových básnikov Vladimír Jedľovský a Tatiana Kulíšková,“ uviedla Mihálová.

Vo štvrtok (23. 4.) sa vráti divadlo ku kreatívnym dielňam a v piatok (24. 4.) poteší najmenších divákov aj krátkymi úlohami z pracovných listov k rozprávkovým inscenáciám Malý princ a Modrý vták.

Piatkový večer bude patriť znovu záznamom predstavení. V sobotňajšie (25. 4.) ráno môžu diváci cvičiť s tanečníčkou a inštruktorkou jogy Ivicou Franekovou. V nedeľu (26. 4.) čaká na najmenších divákov rozprávka.

Divadlo nezabúda ani maturantov. „Herec Michal Jánoš natáča videá, v ktorých ich poučí o dráme a divadle v jednotlivých historických obdobiach formou zábavných skečov, študentom vysvetlí aj zápletky a charaktery z hier povinnej literatúry. Našu ponuku online programu mienime priebežne obmieňať a dopĺňať o nové formáty a veríme, že si naozaj každý príde na svoje,“ uzavrela Mihálová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Divadlo Jána Palárika #online kultúra