Rytmus, Majk Spirit aj Katka Brychtová: Slovenské osobnosti zistili, aké je to byť ako v zlom sne.

Známe slovenské osobnosti sa rozhodli podporiť dobrú vec! Od piatka 15. mája sa zapojili do výzvy #KoniecZlýmSnom. Ide o kampaň s cieľom pomôcť ohrozeným rodinám v hmotnej núdzi, ktoré negatívne zasiahla pandémia koronavírusu a hrozí im nielen strata práce, ale aj strechy nad hlavou a odlúčenie detí od rodičov. Celé to začalo nečakanými šokujúcimi statusmi a stories.

19.05.2020 18:00
Koniec zlým snom Foto:
Známe slovenské osobnosti sa rozhodli podporiť dobrú vec! Od piatka 15. mája sa zapojili do výzvy #KoniecZlýmSnom.
debata

„Dnes som zistil/a, čo to znamená byť ako v zlom sne.“

Takúto jednoduchú vetu zdieľali na svojich sociálnych sieťach Rytmus, Becca, Čoje Bratislava, Katarína Brychtová, Martin Nikodým a ďalší. Prekvapené reakcie ich sledovateľov na seba nenechali dlho čakať. Influenceri zapojení do výzvy na ne spočiatku nereagovali, no po niekoľkých hodinách jeden po druhom priniesli vysvetlenie.

Od včera mi prišlo veľa správ, že čo som myslel svojou storkou – Dnes som zistil, čo znamená byť ako v zlom sne… No myslel som tým to, že som sa dostal k informácii, že 8000 rodinám na celom Slovensku hrozí, že kvôli finančným dôsledkom pandémie prídu o strechu nad hlavou. Tým pádom im aj budú musieť zobrať deti. Ako rodič viem, že toto vedomie pre nich musí ako zlý sen. Preto by som vás chcel poprosiť, dajte swipe a prispejte, aby tieto rodiny mohli zostať spolu,“ vyzýval raper Rytmus na sociálnej sieti.

„Chcem podporiť dobrú vec. Momentálne sa až 8000 rodín cíti ako v zlom sne, hrozí im, že prídu o bývanie a že môžu prísť aj o svoje deti. Je to ten najhorší sen. Rozhodla som sa podporiť iniciatívu #KoniecZlýmSnom a vyzývam vás pomôcť organizácii Úsmev ako dar. Ak sa dá, prosím, prispejte na usmev.sk/podporte. Ja vám budem veľmi veľmi vďačná a určite vás môže hriať pri srdci dobrý pocit, že pomôžete tým, ktorí na tom teraz nie sú tak dobre,“ pripája sa vo videu aj známa slovenská moderátorka Katka Brychtová.

Následne sa výzva #KoniecZlýmSnom začala šíriť aj medzi ďalších slovenských influencerov. Na pomoc 8000 rodinám vyzývajú napríklad aj Demotivácia, Kristína Tormová, Separ, Dame, Smart, Vlado Varecha, Tomáš Botló, Soňa Štefková, Strapo, Bitman, Osem, Čis T, Wejka, H16 crew, volodimir_barber, Miky Mora či Karmen Pál-Baláž.

Niektorí raperi sa dokonca rozhodli pomôcť tým, že na podporu boja proti zlým snom využívajú aj populárnu Hot16Challenge. Majk Spirit sa tiež obrátil na svojich fanúšikov s výzvou: „Zapojil som sa do kampane Úsmev ako dar – #KoniecZlýmSnom. Prostredníctvom nej sa dá pomôcť rodinám, ktorým

reálne hrozí strata bývania, pretože sú zasiahnuté momentálnou situáciou. Budem rád, keď sa pridajú aj ďalší.“

„Ešte pred pár týždňami sme nepredpokladali, ako veľmi pandémia zmení životy nás všetkých. Najťažšia situácia nastáva pre deti, ktoré musia byť odlúčené od rodiny a domova, pretože v dôsledku ekonomického dopadu koronavírusu ich rodičia prišli o prácu a nemôžu zabezpečiť svoju rodinu,“ vysvetľuje psychologička Monika Longauerová.

Akékoľvek odlúčenie od rodiny je pre dieťa obrovská trauma, ktorú si v sebe nesie po celý život. Bola by som rada, keby bola finančná podpora pre rodičov a najmä pre samoživiteľov v centre pozornosti kompetentných, aby k odňatiu dieťaťa z rodiny v dôsledku ekonomických dôvodov nemuselo dôjsť. Prioritou spoločnosti by mal byť rozvoj detí a rodiny ako takej. „Najväčšia radosť je totiž vidieť vyrastať zdravé a šťastné deti, ktoré sú budúcnosťou nás všetkých,“ dopĺňa psychologička Monika Longauerová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katarína Brychtová #Rytmus #Martin Nikodým