Divadlo pred divadlom

Národné divadlo hrá v utorok 30. júna pred svojou novou budovou v Bratislave. Divákom prinesie pestrý, hodnotný aj oddychový program.

30.06.2020 08:00
snd - divadlo pred divadlom Foto:
Pred budovou SND sa odohrá program Divadlo pred divadlom.
debata

"Open air vystupovanie je veľmi príjemné. A atraktívnejšie aj pre publikum,“ hovorí Miroslav Dvorský, sólista Opery Slovenského národného divadla, ktorý mnohokrát spieval v talianskych či francúzskych amfiteátroch či pod holým nebom na nádvoriach českých zámkov a hradov. Patrí k tým, čo sa zajtra rozlúčia s jubilejnou stou sezónou programom Divadlo pred divadlom – na námestí pre novou budovou Národného. Začiatok ohlásia fanfáry k triumfálneho pochodu Verdiho Aidy zaznie v utorok 30. júna o 19. hod.

Pestrofarebnú zmes populárnych árií ponúknu poprední sólisti, medzi ktorými bude aj Monika Fabianová, Eva Hornyáková, Daniel Čapkovič či Ľudovít Ludha. Odlišným akordom osviežia program známe neapolské piesne. „Očarili ma už ako chlapca, ešte som ani neštudoval spev. Doma sme mali veľa nahrávok týchto piesní s veľkými spevákmi ako Enrico Caruso, Beniamino Gigli či Mario Lanza. Často som ich počúval, mnohé som už vtedy vedel spamäti, boli mi veľmi blízke svojím emocionálnym prejavom. A keď je príležitosť, rád si ich zaspievam,“ pokračuje Miroslav Dvorský v rozprávaní pre Pravdu. Nevynechá ani nestarnúci hit O, sole mio.

Tóny hudby a spevu obohatí o ďalší rozmer pohyb. Sólisti Baletu SND roztancujú "arénu“ pod holým nebom choreografiami Čajkovského Sentimentálneho valčíka aj strhujúceho Tanca toreadorov z Bizetovej Carmen. Do neskorých večerných hodín sa potiahne program, v ktorom sa predstavia všetky tri súbory Národného pred svojím domovským stánkom. Po 21. hod sa pridá herec a hudobník Daniel Fischer s kapelou Jeana Valjeana. Kto videl inscenáciu Vysoká škola diváckeho umenia, vie, čo ho čaká. Neskôr ho vystriedajú Dominika Kavaschová a Andrea Bučko, ktoré pripomenú skladby z predstavenia Morena. Zábavné perličky z histórie našej prvej scény pridá moderátor večera Martin Šalacha. Vítaný je každý okoloidúci, čo sa aspoň na chvíľu pristaví. A kto vydrží, dočká sa aj nečakaného občerstvenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SND #100 rokov SND