Chystá sa Trnavská bábkarská šnóra

Šesť predstavení bábkových divadiel ponúkne Trnavská bábkarská šnóra. Seriál vystúpení pre deti pripravilo Trnavské osvetové stredisko spolu s bábkovým divadlom Animare Silva z Dolných Orešian v rámci Roku slovenského divadla od 24. do 26. júla. Konať sa budú podľa Daniely Polášovej z TOS v Dome hudby M. Schneidera Trnavského v Trnave.

21.07.2020 06:00
Bratislavske babkove divadlo ONLINE Foto:
Aj bábky boli donedávna v divadelnej karanténe.
debata

„Vstup je bezplatný,“ informovala Daniela Polášová z Trnavského osvetového strediska. Po všetky tri dni budú predstavenia o 16. a 18.00 hodine. V piatok 24. júla vystúpi Harry Theater z Banskej Bystrice s Gašparkom a radcom z pekla, o deň neskôr Animare Silva deťom hru Ako sa Janko s drakom porátal a ako posledný vystúpi Tajátr z Nitry s Tureckým ostrovom.

„Druhá časť Trnavskej bábkarskej šnóry bude v septembri. Ponúkne deťom možnosť zúčastniť sa na tvorivej dielni, kde si urobia svoju papierovú bábku pre hru papierového divadla. Deťom priblížime históriu tradičných bábkových divadiel na Slovensku, predstavíme rôzne druhy bábok,“ doplnila Polášová.

Uskutoční sa tiež výstava tradičných drevených marionet. „Odborný garant podujatia Jana Pilátová sa výrobe bábok, prevažne marionet, venuje viac ako dvadsať rokov,“ informovala Polášová. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Trnavský samosprávny kraj.
debata chyba
Viac na túto tému: #bábkové divadlo