Tucet komédií a koncert v Štúdiu L+S

Dramatizácia humorom, melanchóliou a múdrosťou iskriacich fejtónov Milana Lasicu Listy Emilovi patrí k hitom tohto leta.

24.07.2020 14:00
Milan Lasica listy Emilovi - foto ctibor... Foto:
Milan Lasica v komédii Listy Emilovi.
debata (2)

„Iste sa pamätáš, ako veselo bolo na Trati mládeže. Veľa sme toho nenastavali, ale o to viac sme sa zabavili,“ píše priateľovi Emilovi Miro. Starý mládenec, ktorý vymenil fádnu samotu v garsónke za život v starobinci. V pestrej galérii jeho obyvateľov však adresát listov chýba. Dramatizácia humorom, melanchóliou a múdrosťou iskriacich fejtónov Milana Lasicu Listy Emilovi patrí k hitom bratislavského Štúdia L+S. Aj preto sú v tucte inscenácií, čo napriek divadelným prázdninám spestria toto leto.

"Po štyroch mesiacoch nútenej pauzy sa tešíme na každého diváka. Vybrali sme predstavenia, ktoré určite potešia,“ povedal výkonný riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič. Do letnej kolekcie sa dostala aj vtipná paródia o ľudskej márnomyseľnosti Skaza Titanicu, brilantná konverzačka na témy ako cestovanie, okrádanie či vynálezcovstvo Na fašírky mi nesiahaj či trpká komédia 69 vecí lepších než sex.

Kto má chuť zaspomínať si na legendárnu komédiu, ten si vyberie predstavenie Lord Norton & sluha James (po dvadsiatich rokoch). „Otvorili sme nostalgickú líniu príbehu, ktorý už nie je len smiešno-vtipný. Takto sa mi zdá oveľa melancholickejší a dojímavejší,“ spomenul Michal Vajdička. James zostarol a po smrti svojho pána skončil na psychiatrii. V ošetrovateľovi nájde nového „parťáka“, ktorý je kvôli svojmu pacientovi ochotný urobiť čokoľvek.

Leto v Štúdiu L+S otvoril a uzavrie paradoxmi, sarkazmom, iróniou i láskavosťou pulzujúci Rybárik kráľovský. „Je to nielen úžasne napísaná hra, ale okrem presných charakterov prináša aj briskné myslenie a intelektuálnu iróniu. V konverzačnej komédii je dôležité hrať nielen emócie, ale aj pointy. Tieto dve veci sú niekedy nad ľudské sily, nie však pre nás troch,“ vtipkoval Milan Lasica. Divadelný tucet osvieži koncert „dvoch pánov, ktorí majú stále čo povedať“ s názvom Peter Lipa „fičúring“ Milan Lasica.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Štúdio L+S