Zmiernili obmedzenia pre počty návštevníkov v divadlách a na koncertoch

Pri podujatiach, kde sa sedí, povolili 500 divákov v interiéri a 1000 v exteriéri.

18.09.2020 16:47
SR Bratislava kultúra koronavírus divadlo Astorka Foto: ,
Divadlá môžu vpustiť dnu viac divákov.
debata

Obmedzenia počtov divákov v divadlách a na koncertoch v Bratislavskom kraji v rámci protipandemických opatrení sú od zajtra, soboty 19. septembra, miernejšie. Zákaz kultúrnych podujatí nad 50 divákov v interiéri a 100 v exteriéri, ktorý platil od pondelka 14. septembra, už nie je aktuálny.

Podľa informácií Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave je počet návštevníkov na hromadných kultúrnych podujatiach, kde sú sediaci diváci, zvýšený na 500 ľudí v interiéri a 1000 v exteriéri. Pri akciách, kde nie sú výlučne sediaci diváci, je maximálny počet v interiéri stanovený na 250 a v exteriéri na 500.

Počítajú sa pritom iba osoby v obecenstve, nie účinkujúci alebo technický či obslužný personál. Divadlá alebo organizátori koncertov musia dohliadnuť, aby sa sedelo v každom druhom rade. Zároveň je zakázané hromadné podujatia s kultúrnou, zábavnou a spoločenskou povahou organizovať v zariadeniach verejného stravovania, hromadného ubytovania (bary, reštaurácie, nočné kluby, ale aj motely, hostely…) a tiež v kultúrnych domoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba