Národné divadlo nerezignuje, hrá!

SND aj v tomto období, keď je nevyhnutné dodržiavať prísne opatrenia v záujme zdravia každého z nás, nerezignuje na tvorbu a radi privíta priaznivcov v Slovenskom národnom divadle. Z repertoáru vybralo inscenácie s čo najmenším počtom účinkujúcich, aby zachovali nariadenie 50 osôb v danom priestore v jednom okamihu, aby tak diváci mali možnosť prísť do SND na predstavenia v Štúdiu a v Modrom salóne.

03.10.2020 10:00
SND Milada Foto:
Vladena Škorvagová ako Milada Horáková v novej hre SND.
debata

Činohra SND uvedie v októbri v Štúdiu v novej budove SND Ilúzie (14. 10.), Leni (16. a 17. 10.), Popol a vášeň (22. 10.).

V Modrom salóne má v nedeľu 4. 10. premiéru inscenácia Milada – je spomienkou na Miladu Horákovú pri príležitosti 70. výročia tragického rozsudku nad človekom veľkej morálnej sily. Toto predstavenie si môžu diváci pozrieť aj 6. 10. (dopoludnia) a 25. 10. V Modrom salóne uvádza SND ďalej inscenácie tRIP (derniéra 12. 10.), Nevera (13. 10.), predpremiéru a premiéry novej inscenácie s názvom Sova (19., 20. a 21. 10.), inscenácie Morena (22. a 23. 10.) a Nepolepšený svätec (30. 10.).

Vstupenky si možno zakúpiť z pohodlia domova on-line a od pondelka 5. 10. 2020 aj v pokladnici v novej budove SND, ktorá bude otvorená v pracovných dňoch od 9.00 h do 16.00 h.

Inscenácia Milada je spomienkou na Miladu... Foto: Braňo Konečný
SND Milada Inscenácia Milada je spomienkou na Miladu Horákovú. Premiéru má 4. októbra v Modrom salóne.

„Veríme, že divadlo nás spája. Činoherný, operný aj baletný súbor SND pripravuje aj nové zaujímavé projekty a prekvapenia, ktoré ponúkne v on-line priestore a ktoré aspoň čiastočne nahradia zážitok zo živého umenia, hoci ten je nenahraditeľný a neprenosný,“ informuje tlačová hovorkyňa SND Izabela Pažítková.

Tým, ktorí pre nové opatrenia nemôžu navštíviť predstavenia, na ktoré už mali zakúpené vstupenky, Národné divadlo podľa jej slov ponúkne prednostne náhradné termíny činoherných predstavení v okamihu, keď to epidemiologická situácia dovolí.

Operné a baletné predstavenia sú zrušené bez náhrady. Za vstupenky na zrušené predstavenia majú diváci možnosť požiadať o vrátenie vstupného alebo o voucher.

SND pripomína, že platnosť nevyužitých darčekových poukážok pre sezónu 2019/2020 je predĺžená do konca 101. sezóny 2020/2021 a majiteľov abonentiek bude SND informovať písomne.

SND všetkým divákom ďakuje za porozumenie, trpezlivosť a podporu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SND #koronakríza