Nové divadlo hrá. Pre školy alebo pre 42 divákov

Nové divadlo v Nitre bude hrať aj po tom, ako začali od 1. októbra platiť nové pravidlá pre organizovanie hromadných akcií. V súlade s protiepidemiologickými opatreniami sa rozhodli hrať pre uzavreté školské kolektívy, konkrétne pre jednu triedu, počas celého októbra 2020.

03.10.2020 14:43
kocur v cizmach nove divadlo nitra Foto:
Kocúr v čižmách v Novom divadle v Nitre.
debata

Naplánované sú organizované školské predstavenia inscenácií Čarodejnice, Cisárove nové šaty, Kocúr v čižmách a Pinnochio, ktoré sa budú hrať v pracovných dňoch.

Nové divadlo okrem toho bude hrať aj pre verejnosť. Maximálna kapacita všetkých októbrových predstavení je však znížená na 42 divákov, keďže osem osôb sú realizátori.

Zabezpečené je meranie teploty a dezinfekcia rúk pred vstupom do hracieho priestoru, rúško počas celého predstavenia, šachovnicové sedenie v rozpätí každého druhého radu a dezinfekcia priestoru, toaliet a dotykových plôch pred a po každom realizovanom prestavení, informovalo divadlo.

V priebehu októbra uvedie Nové divadelo inscenáciu Čarodejnice a hru Kocúr v čižmách. Tú spolu s inscenáciou Proces zahrajú aj na zájazde v Bardejove. Kompletnú ponuku predstavení nájdu návštevníci na webovej stránke divadla. Divadlo žije iba s divákmi a Nové divadlo chce žiť, pripomínajú tvorcovia.
debata chyba
Viac na túto tému: #Nové divadlo