Festival jedného herca prebehol v jednodňovej pandemickej verzii

Podujatie Sám na javisku bol ochudobnený, ale zorganizovali ho posledný možný deň pred kultúrnym lockdownom.

15.10.2020 15:00
SR Trenčín Sám na javisku festival pandemická... Foto: ,
Mím a zakladateľ festivalu Vlado Kulíšek počas 26. ročníka Medzinárodného festivalu divadla jedného herca Sám na javisku.
debata

Mím a zakladateľ festivalu Vlado Kulíšek a ďalší umelci sa predstavili počas 26. ročníka Medzinárodného festivalu divadla jedného herca Sám na javisku, ktorý sa konal 14. októbra 2020 v Trenčíne. Vzhľadom na celoplošný zákaz organizácie hromadných podujatí sa organizátori rozhodli festival Sám na javisku pripraviť v jeho “pandemickej” jednodňovej verzii, aby uchovali kontinuitu festivalu, ale najmä ako vyjadrenie podpory umelcom a takisto aj všetkým ľudom a partnerom, ktorí sa na organizácii festivalu podieľali a podporili ho.

Festival jedného herca sa konal v trenčianskom klube Lúč a kine Hviezda. Pôvodný program festivalu bol oklieštený o niekoľko sprievodných hudobných podujatí a štyri divadelné predstavenia.

„Zorganizovať festival počas pandémie nebolo vôbec ľahké. Situácia sa s nepriaznivým vývinom pandemickej situácie neustále menila, až nakoniec prišiel zákaz hromadných podujatí od štvrtka, takže sme boli nútení improvizovať. Rozhodnutie uskutočniť festival padlo nielen v rámci uchovania kontinuity festivalu, ale najmä ako vyjadrenie podpory umelcom a takisto aj všetkým ľudom a partnerom, ktorí sa na organizácii festivalu podieľali a podporili ho,“ uviedol riaditeľ festivalu Kamil Bystrický.

Festival Sám na javisku vznikol v roku 1995 v Trenčíne. Je jediným podujatím svojho druhu na Slovensku a poskytuje priestor na prezentáciu žánrovo rozmanitých divadelných produkcií, ktorých dramaturgická koncepcia je postavená výlučne na divadle jedného herca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sám na javisku #Vlado Kulíšek