Po vážnej chorobe zomrel herec libereckého divadla Ladislav Dušek

Herec bol známy úlohou eštebáka v seriáli Vyprávěj a známy je aj zo seriálu Kriminálka Anděl. Naposledy ho obsadil do svojho filmu Krajina ve stínu Bohdan Sláma.

17.10.2020 12:47
debata

Vo veku 77 rokov zomrel v piatok po vážnej chorobe dlhoročný herec libereckého Divadla F. X. Šaldu Ladislav Dušek. Informovalo o tom na svojej webovej stránke jeho domovské divadlo.

Ladislav Dušek sa narodil v Prahe, kde absolvoval Ľudovú umeleckú školu. Pôsobil v pražskom Žižkovskom divadle Járy Cimrmana a neskôr v Mestskom divadle v Moste.

V roku 1989 sa stal členom Divadla F. X. Šaldu v Liberci, kde sa počas novembrovej revolúcie podieľal aj na divadelnom štrajku a spoluorganizoval stretnutia s publikom. Občania Liberca si ho pamätajú nielen ako herca, ale aj ako politicky angažovaného človeka.

„Zomrela jedna z najvýznamnejších osobností libereckého občianskeho a spoločenského života,“ uviedol na svojom účte na Facebooku hajtman libereckého kraja Martin Půta.

Ladislav Dušek sa naposledy na javisku objavil 28. septembra v postave arcibiskupa z Canterbury v inscenácii historickej drámy Kráľova reč. Do svojho filmu „Krajina ve stínu“ (2020) ho obsadil režisér Bohdan Sláma, v minulosti stvárnil úlohy aj vo filmoch Grandhotel či Signum laudis a účinkoval i vo viacerých epizódnych televíznych úlohách.

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #úmrtie #Ladislav Dušek