Dnes je posledný deň na vyplnenie formulára o dosahoch pandémie

Pracovníci v kultúrnom a kreatívnom priemysle majú posledný deň na to, aby vyplnili formulár o dosahoch pandémie ochorenia COVID-19.

19.10.2020 14:23
Natália Milanová Foto:
Ministerka kultúry Natália Milanová (na obrázku) predstavila predkladané zákony o poskytovaní dotácií, ktoré 14. októbra schválila vláda, aj prezidentke Zuzane Čaputovej.
debata

„Jeho vyplnením pomôžu získať dáta o finančných stratách v jednotlivých oblastiach nezávislej kultúry a aj o počte ľudí pracujúcich v kultúrno-kreatívnom priemysle, na základe ktorých bude možné určiť objem mimoriadnych dotácií ministerstva,“ pripomína rezort.

MK spustilo dotazník 9. októbra, k pondelku eviduje 5560 vyplnených formulárov. Pri vyplnení formulára môžu pomôcť aj zverejnené najčastejšie otázky a odpovede na webe MK.

„V inštrukciách nájdu záujemcovia zároveň vzor nevyplneného formulára, ktorý im pomôže pri jeho následnom vypĺňaní,“ doplnil rezort. Upozornil aj na možnosť využiť špeciálnu infolinku a e-mailovú adresu. Otázky k formuláru sa tak dajú adresovať na formular@culture.gov.sk alebo na infolinku +421 2 20482 350, ktorá je k dispozícii aj v pondelok do 16.00 h.

Finančné dotácie počas mimoriadnej situácie, akou je pandémia ochorenia COVID-19, umožní MK SR poskytovať nový zákon o poskytovaní dotácií. O návrhu zákona budú rokovať poslanci Národnej rady (NR) SR už na aktuálnej 16. schôdzi NR SR. Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO) predstavila predkladané zákony, ktoré 14. októbra schválila vláda, aj prezidentke Zuzane Čaputovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo kultúry #kreatívny priemysel #pandémia