Nitrianske divadlo sprístupnilo program na internete

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre sprístupnilo na webovej stránke svoj on-line program. Pod názvom Spolu VYHRÁME ho začalo tvoriť už počas prvej vlny pandémie koronavírusu.

27.10.2020 14:30
Nitra, Divadlo Andreja Bagara Foto: ,
Divadlo Andreja Bagara v Nitre.
debata

DAB na internete ponúka už teraz niekoľko desiatok zábavných i edukačných videí a množstvo vzdelávacích materiálov pre školy. Ďalšie divadelné relácie pribudnú na stránke divadla v nasledujúcich dňoch.

V rámci on-line programu Spolu VYHRÁME ponúka divákom napríklad rozhovory s hereckými legendami divadla, ktorých moderátorkou je herečka Eva Pavlíková. Milovníci divadla, ale aj študenti konzervatórií, stredných a vysokých škôl tam nájdu aj zaujímavé tipy z Divadelnej knižnice od teatrológa Miroslava Zwiefelhofera.

Okrem toho sú zverejnené aj desiatky bulletinov s fotografiami a zaujímavými dramaturgickými textami k inscenáciám diel svetovej i slovenskej klasiky, modernej drámy, bulletiny k muzikálom, hrám z pera Williama Shakespeara i inscenáciám venovaným historickým osobnostiam. Uviedla to projektová manažérka divadla Slavka Civáňová.

V ponuke programu je tiež videoklip divadelnej retrokapely Živica i zábavné relácie Divadelný magazín a Divadlo v roku 2020.

Už čoskoro do programu pribudne aj zábavný Krátky slovník divadelného jazyka, v ktorom herec DAB Jakub Rybárik vysvetlí význam rôznych špeciálnych pojmov, akými sú napríklad baletizol, divadelný boďák, ferman, elevácia a ďalšie.

Jakub Rybárik spoločne s divadelným historikom Karolom Mišovicom ponúknu milovníkom dramatického umenia aj výber zaujímavých tém z histórie slovenského a nitrianskeho divadla v relácii Divadelná hi(STORY).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #Divadlo Andreja Bagara #DAB Nitra