Divadlo Andreja Bagara ponúka školám predstavenia cez internet

V čase pandémie a vynúteného dištančného vzdelávania vyšlo Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre v ústrety základným a stredným školám. Na obohatenie vyučovania ponúka učiteľom a žiakom tri vybrané inscenácie, ktoré môžu sledovať na internete.

03.11.2020 15:00
debata

Divadlo ponúka školám výmenou za kultúrne poukazy linky na inscenácie Banalita lásky, Dom a rozprávku Robin Hood. Podľa slov riaditeľa DAB Jaroslav Dóczyho je o takéto divadelné predstavenia veľký záujem.

„Doteraz sme oslovili stovky škôl, záujem o takúto spoluprácu prejavilo viac ako 70 z nich. O úspechu tohto projektu hovorí aj to, že sme k dnešnému dňu výmenou za možnosť sledovať naše inscenácie na internete získali viac ako 18-tisíc kultúrnych poukazov," povedal Dóczy.

Kultúrne poukazy platia do 12. novembra. DAB preto vyzvalo školy, ktoré majú záujem o internetové divadelné predstavenia, aby sa čo najskôr nahlásili.

„Ku každému linku na inscenáciu poskytujeme v elektronickej podobe aj bulletin. Pedagógov upozorňujeme, že v čase dištančného vzdelávania môžu tieto linky posielať mailom svojim študentom a po vzhliadnutí vybranej inscenácie si spoločne dielo rozobrať. Na to výborne slúži práve bulletin s kvalitne prepracovanými textami a sprievodnými informáciami k dramatickému dielu,“ doplnil Dóczy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #školy #divadlo #divadelné predstavenie #Divadlo Andreja Bagara v Nitre