Dni otvorených dverí na VŠMU budú online

Všetky tri fakulty Vysokej školy múzických umení (VŠMU) v Bratislave sa záujemcom o štúdium predstavia počas trojdňového virtuálneho podujatia, ktoré sa začne v piatok 13. novembra a potrvá celý nasledujúci víkend.

06.11.2020 19:00
debata

Bratislavská VŠMU je najväčšou umeleckou školou na Slovensku. Ponúka rozvoj talentu v divadelných, filmových, hudobných a tanečných študijných programoch, medzi jej absolventov patria popredné osobnosti slovenského umenia a kultúry.

„Dni otvorených dverí odprezentujú jednotlivé katedry, ateliéry a oddelenia fakúlt, priestory školy, atmosféru jej života, ale aj možnosti, ktoré svojim budúcim študentkám a študentom ponúka,“ priblížil Peter Gašparík, PR manažér Filmovej a televíznej fakulty VŠMU.

Na podujatí sa počas troch novembrových dní postupne predstavia filmová a televízna fakulta, divadelná fakulta a hudobná a tanečná fakulta. Program živého prenosu na sociálnych sieťach bude zahŕňať rozhovory s osobnosťami jednotlivých fakúlt, predstavenia študijných odborov a plánov, informácie o prijímacích pohovoroch, ale aj ukážky prác študentov školy.

„Viaceré dokonca v internetovej premiére. Samostatná webstránka podujatia potom ponúkne ďalší obsah, ktorý chce pomôcť zorientovať sa v bohatej ponuke študijných príležitostí,“ dodal Gašparík.

Matúš Benža, prorektor školy pre zahraničie, styk s verejnosťou a projektovú činnosť, dodáva, že takýto experiment v podobe otvárania dverí fakúlt VŠMU v on-line priestore prinesie vďaka karanténnym opatreniam aj celkom unikátne pohľady: „Tentoraz sa spolu pozrieme nielen do priestorov školy, ale vo viacerých prípadoch aj do domácich pracovní pedagógov a pedagogičiek.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #štúdium #VŠMU #dni otvorených dverí