Divadlo Andreja Bagara bude vzdelávať mladých

Divadlo Andreja Bagara v Nitre sa zapojí do vzdelávacieho online projektu SC AICT SMARTheatre. Zameraný je na a kultivovanie mladého diváka, budúceho amatérskeho alebo i profesionálneho divadelného kritika a kritičky.

10.11.2020 17:00
SR Nitra DAB divadlo koronavírus skúška NRX Foto: ,
V Divadle Andreja Bagara v Nitre už v prvej vlne pandémie herci skúšali spoza ochranných štítov. Na snímke zľava Peter Oszlík, Eva Pavlíková a Martin Fratrič.
debata

Cieľovou skupinou sú žiaci stredných škôl. „Ide o generáciu, pre ktorú návšteva divadla nebýva prvou voľbou, ale u ktorej by projekt mohol vzbudiť väčší záujem o divadlo. Sme veľmi radi, že DAB sa stalo partnerským divadlom tohto projektu a už čoskoro na stránke smartheatre.sk pribudnú záznamy a fotografie z predstavení aj nášho divadla. Tie budú mladým divákom postupne predstavovať jednotliví lektori,“ uviedla projektová manažérka DAB Slavka Civáňová.

Divadlo do projektu ponúkne viaceré svoje tituly, ktoré budú postupne prezentovať lektori pôsobiaci v oblasti divadelnej kritiky a teórie. Tí budú počas niekoľkých mesiacov pracovať s menšími skupinami študentov, s ktorými budú rozoberať jednotlivé divadelné predstavenia.

„Po vzhliadnutí predstavenia bude tútor moderovať online diskusiu študentov. Práca na jednom titule bude zo strany účastníkov ukončená recenziou, ktorá nemusí mať len klasickú písomnú formu, ale môže ísť napríklad aj o video, interview medzi účastníkmi, rozhovor s niektorým z interpretov videnej inscenácie alebo powerpointovú prezentáciu,“ pripomenuli divadelní kritici, ktorí projekt spúšťajú.
debata chyba
Viac na túto tému: #Divadlo Andreja Bagara