Závery z auditov v organizáciách ministerstva kultúry sú už verejné

Informácie o vnútorných auditoch v organizáciách ministerstva kultúry od roku 2018 sú od štvrtka prístupné verejnosti na webovej stránke ministerstva.

27.11.2020 13:00
debata

O ich zverejnení rozhodla v záujme transparentnosti ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO). Popri dokumentoch za roky 2018 a 2019 sú dostupné aj závery z vnútorných auditov vykonaných tento rok, a to v Slovenskom národnom divadle, Tanečnom divadle Ifjú Szivek a v Univerzitnej knižnici v Bratislave.

Toto zverejňovanie nie je zo zákona povinné. Ministerstvo sa ním snaží o to, aby všetky jeho inštitúcie fungovali transparentne, mali jasne a zmysluplne stanovené ciele a ich plnenie sa pravidelne kontrolovalo.

Pri jednotlivých informáciách sú uvedení štatutárni zástupcovia organizácie, ktorí ju viedli počas obdobia, na ktoré sa audit zameral. Prehľadne tiež približujú ciele, zistenia, nedostatky, odporúčania a návrhy na zlepšenie.

Popri tohtoročných sú dostupné aj informácie o troch vnútorných auditoch z roku 2019, a to v Pamiatkovom úrade SR, Slovenskej filharmónii a Štátnej vedeckej knižnici v Košiciach. Z roku 2018 záujemcovia nájdu údaje z Múzea Slovenského národného povstania, Slovenskej národnej galérie, Slovenského národného divadla a zo Štátnej vedeckej knižnici v Prešove.

Vnútorný audit poskytuje nezávislý, objektívny a odborný obraz o hospodárnom a efektívnom plnení úloh ministerstva v organizácii. Podrobnosti o vnútorných auditoch ministerstva kultúry možno nájsť na internetových stránkach:

https://www.culture.gov.sk/…torny-audit/ Linky na vnútorné audity: https://www.culture.gov.sk/…utorne-audit y-vykonane-v-roku-2020/ https://www.culture.gov.sk/…utorne-audit y-vykonane-v-roku-2019/ https://www.culture.gov.sk/…utorne-audit y-vykonane-v-roku-2018/

debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo kultúry #audit #kultúrna politika