Predstavenia košického štátneho divadla už tiež možno sledovať cez internet

Aj predstavenia Štátneho divadla Košice už budú dostupné z obývačky. Divadlo sa pripája k aktivitám Ministestva kultúry, ktoré je jeho zriaďovateľom a na portáli ministerstva navstevnik.online bude streamovať svoje predstavenia.

05.12.2020 16:01
debata

Štátne divadlo Košice v online priestore počas najbližších týždňov ponúkne záznamy starších inscenácií z archívu aj aktuálneho repertoáru. V online priestore budú mať virtuálne premiéry aj úplne nové komorné predstavenia, ktoré v posledných týždňoch spoločne pripravili opera, balet a činohra v špeciálnej koronavírusovej dramaturgii ako súčasť celodivadelného projektu Svedectvo MMXX.

Počas netradičných večerov v Štátnom divadle... Foto: Joseph Marčinský
SDK Opera Počas netradičných večerov v Štátnom divadle Košice zaznie Manželstvo v piesňach v podaní orchestra ŠDKE s mezzosopranistkou Myroslavou Havryliukovou.

Fúziou opery, baletu a činohry vznikla séria komorných a netradičných večerov, ktoré sa odohrajú na javisku Historickej budovy ŠDKE. Bude na nich znieť Mahlerova hudba s listami Almy a Gustava Mahlera, stretnú sa Wagnerova opera Tristan a Izolda s čítaním z diel Thomasa Manna o Richardovi Wagnerovi, prierez Verdiho La Traviaty zoznámi divákov so slávnou predlohou, Dámou s kaméliami Alexandra Dumasa ml.

Špeciálny hosť, uznávaný baletný tanečník a choreograf Vladimir Malakhov, uvedie spolu so sólistami a zborom baletu Večer klasického tanca zložený s jednotlivých choreografických častí klasického baletného repertoáru divadla, ale aj choreografíí svetovej baletnej klasickej literatúry ako: Sólisti Labutie jazero, Spiaca krásavica, Plamene Paríža, Luskáčik, Giselle a ďalších.

Večer moderného tanca bude nielen výberom autorských choreografií z tvorivej dielne sólistov baletu, ale otvorí aj pohľad do zákulisia novopripravovanej inscenácie baletu Nureyev. V úlohe Nurejeva sa predstaví Vladimir Malakhov.

Tematický Večer ľudového tanca bude oslavou etnickej pestrosti slovenského folklóru. Divák bude mať možnosť vidieť ukážky z mimoriadne úspešných predstavení Rodná zem a Jánošík, a z nových autorských choreografií pripravených pre tento večer.

PROGRAM ŠTÁTNEHO DIVADLA KOŠICE NA NAVSTEVNIK.ONLINE:
11.12.2020 o 20:00 – Milan Antol, Vladimír Krausz, Adrián Harvan: Móric Beňovský (muzikál)
14.12.2020 o 20:00 – Hana Naglik: Jurgova Hana (činohra)
18.12.2020 o 20:00 – Večer klasického tanca (balet)
21.12.2020 o 20:00 – Gustav a Alma Mahler: Manželstvo v piesňach (Svedectvo MMXX)
27.12.2020 o 17:00 – Johann Strauss ml.: Netopier (opereta)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #online #SDK #Štátne divadlo Košice