Szidi Tobias: potešila ma kniha Miesta v sieti Veroniky Šikulovej

Herečka a speváčka Szidi Tobias po úspešnej sezóne v domovskom divadle Astorka Korzo ´90 vykročí do letných mesiacov niekoľkými koncertmi v zahraničí.

10.07.2011 11:12
Szidi Tobias Foto:
Szidi Tobias na jar zažiarila aj ako nevesta v filmovom debute režiséra Petra Bebjaka Marhuľový ostrov, scenár ku ktorému napísal herečkin manžel Peter Lipovský.
debata

Szidi Tobias: "Počas leta budem mať koncerty v Krakove, Prahe a Bratislave a pripravujem sa na novú platňu. Asi polovica skladieb budú vianočné piesne pre projekt s názvom Vianočné koledy, v ktorých budú účinkovať mnohí hostia – Karel Roden, Ivanka Chýlková, David Koller a ďalší.

Cez leto nechodievam takmer nikam. Možno nás deti prinútia ísť do kina. Zvyčajne to dopadne tak, že väčšie – Krištof a Johanka – si vyberú film pre seba a nám rodičom zostane s menším Jonášom rozprávka. Cez leto sa venujem záhrade, takže výstavy, koncerty či iné kultúrne podujatia príliš nesledujem. Ale nie som kultúrny barbar. Často si vyčítam, že sa mi z domu nechce, ale je to tak. Filmy si radšej požičiavame, občas kupujeme.

No teším sa na nový film Martina Šulíka Cigán. Ten si určite pôjdeme pozrieť do kina.Po dlhšej pauze som si mala čas prečítať knihu od Veroniky Šikulovej Miesta v sieti. Veľmi ma potešila. Ak by bolo daždivé leto, čo vyzerá, že aj áno, mám tu zopár ďalších kníh: Láska a leto od Wiliama Trevora, Filozofia 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať, z pera Bena Duprého, Knihárka z Bergeracu od Anne Delaflotte Mehdevi a spomeniem ešte knihu, ktorú mi manžel doniesol z pražského knižného veľtrhu – Sidonie Nádherná a konec střední Evropy od autorky Aleny Wagnerovej.

A na samom konci augusta už začneme skúšať nové predstavenie s Attilom Mokosom v réžii Juraja Nvotu pre divadlo L+S. Je to hra s názvom Prah od maďarského autora Gyorgya Spiróa."

debata chyba