Verejnosť spozná predstavy kandidátov na vedenie SND

Súčasťou výberového konania na generálneho riaditeľa SND je v utorok 15. decembra 2020 verejné vypočutie. Otázky uchádzačom možno klásť aj on-line.

15.12.2020 08:00
SND slovenské národné divadlo Foto:
Kto bude novým šéfom Slovenského národného divadla? Výberové konanie môže sledovať aj verejnosť.
debata

Výberové konanie na generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla (SND) sa blíži k záveru. V pondelok sa vypočutím pätice kandidátov na vedenie SND začalo jeho tretie kolo.

Verejné vypočutie sa uskutoční v utorok 15. decembra od 8.30 do 16.30 h a verejnosť sa jeho prostredníctvom zoznámi s kandidátmi na štatutárov SND.

Záujemcovia prostredníctvom videoprenosu postupne spoznajú projekty rozvoja a riadenia divadla všetkých piatich uchádzačov a vypočujú si aj ich odpovede na otázky. Klásť otázky kandidátom bude okrem členov komisie i verejnosť.

Od 8:30 do 12:40 sa postupne predstavia Martin Bendik, Matej Drlička a Peter Kováč a od 13:45 do 16:30 komisia vypočuje Mária Radačovského a Romana Takáča.

Každý uchádzač má k dispozícii maximálne 80 minút, z toho na prezentáciu svojho projektu riadenia a rozvoja SND najviac 20 minút a po pol hodine na otázky výberovej komisie a verejnosti.

Vypočutie sa bude dať sledovať na YouTube kanáli ministerstva kultúry a tiež na facebookovom profile MK SR.

Verejnosť môže uchádzačom klásť otázky cez elektronickú aplikáciu, ktorá bude funkčná v deň verejného vypočutia. Ako môže položiť kandidátovi otázku, ktorá sa týka jeho projektu riadenia a rozvoja SND?

Stačí ísť na slido.com, zadať za mriežku: #snd_priezvisko uchádzača, ktorý začal prezentovať

o snd_bendik

o snd_drlicka

o snd_kovac

o snd_radacovsky

o snd_takac ,

potom vpísať otázku a poslať ju.

Otázky na kandidátov sa musia týkať výhradne ich projektov rozvoja a riadenia. Záujemcovia ich môžu posielať konkrétnemu kandidátovi vždy od začiatku jeho prezentácie. Otázky o minulosti či osobného charakteru sa podľa pravidiel smernice vylúčia.

V prípade, že verejnosť nevyužije celú polhodinu na kladenie otázok, poskytne sa tento čas navyše opäť členom výberovej komisie na položenie ďalších otázok.

Po vypočutí zostaví komisia poradie uchádzačov a odporučí ministerke najvhodnejšieho. Zápisnicu z celého výberového konania aj s odôvodneniami rozhodnutia komisie a tiež záznam z verejného vypočutia zverejní ministerstvo po skončení výberového konania.

Záznam z verejného vypočutia sa do desiatich kalendárnych dní zverejní na podstránke výberového konania na webstránke ministerstva kultúry.

Na adrese https://www.culture.gov.sk/…eho-divadla/ bude dostupný 12 mesiacov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SND #Slovenské národné divadlo #konkurz #výberové konanie