Dvojka dnes uvedie najznámejšie muzikálové piesne z vianočného koncertu Divadla Nová scéna

Známe skladby zo svetových aj pôvodných slovenských muzikálov zaznejú počas prvého sviatku vianočného na televíznej Dvojke.

25.12.2020 06:00
Mirka Partlová Foto:
Na koncerte s Láskou sa to dá zaspieva aj Mirka Partlová.
debata

Koncert vybraných skladieb, ktoré sú v repertoári Divadla Nová scéna, odvysiela dnes pod názvom „S láskou sa to dá“ verejnoprávna televízia na druhom kanáli o 13.25 h.

Moderátormi koncertu sú Patrik Vyskočil a Dávid Hartl, na koncerte vystúpia Ján Slezák, Patrik Vyskočil, Dávid Hartl, Mirka Gális Partlová a ďalší hostia.

Pod koncert, ktorý uviedlo Divadlo Nová scéna ako posledný program v roku 2020 pred divákmi 18. decembra 2020, sa autorsky podpísali Dávid Hartl a Patrik Vyskočil.

zväčšiť Na koncerte zaznie aj skladba z muzikálu Les... Foto: Rene Miko
Muzikál Bedári Na koncerte zaznie aj skladba z muzikálu Les Misérables Bedári.

Scenárista i moderátor Dávid Hartl sa teší, že si záznam koncertu bude môcť pozrieť celé Slovensko. „Rok 2020 bol neľahký pre všetkých ľudí, kultúra a divadlo sa nedostali ku svojim divákom tak, ako by sme si to priali a práve týmto koncertom chceme splatiť umelecký dlh voči nim. Je skvelé, že koncert, ktorý kvôli obmedzeniam videlo iba do polovice naplnené hľadisko Divadla Nová scéna, bude mať možnosť vidieť každý, kto bude chcieť," uviedol Dávid Hartl.

Viac o príbehu krutej princeznej Turandot v muzikáli na Novej scéne sa dočitate TU.



Režisér koncertu Patrik Vyskočil dopĺňa: „Vybrali sme tie najkrajšie skladby z muzikálov v repertoári Novej scény – legendárneho Cyrana z predmestia so skvelým Jankom Slezákom v titulnej postave, úryvky z muzikálových noviniek Voda (a krv) nad vodou a Turandot, ktoré mali zatiaľ iba niekoľko repríz, odznejú aj ukážky z kultových Bedárov v podaní predstaviteľa titulnej postavy Jeana Valjeana sólistu Košickej opery Titusza Tóbisza či skladby z muzikálu Iago z pera popovej legendy Janeka Ledeckého, ktoré nádherne interpretujú Mirka Gális Partlová a Lukáš Pišta."

Na koncerte zaznie aj skladba z muzikálu... Foto: René Miko
Nová scéna koncert Na koncerte zaznie aj skladba z muzikálu Turandot, ktorý má Nová scéna v repertoári.

Ako dodal, láska je ústrednou témou mnohých muzikálov a tak bude leitmotívom koncertu. Diváci sa okrem piesní môžu tešiť aj na rozhovory moderátorov s účinkujúcimi sólistami. Zážitok z koncertu umocní 20-členný orchester pod vedením dirigenta Ľubomíra Dolného a tanečná skupina.
 Režisérom televízneho záznamu je Juraj Kákoš.


© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #muzikál #Divadlo Nová scéna #Dvojka