Václav Havel na tahu

Spomienkový večer na dramatika a bývalého československého prezidenta Václava Havla sa uskutoční v Košiciach v stredu 28 decembra. Iniciátorom večera s názvom "Václav Havel na tahu" sú organizátori festivalu REFRESH +89. V priestoroch Východoslovenskej galérie uvedú dve Havlove divadelné hry v podaní pražského Divadla na tahu, ale aj filmové predstavenie o živote bývalého prezidenta.

27.12.2011 10:45
Václav Havel Foto: ,
Február 2011. Exprezident Václav Havel počas rozhovoru k protestom v severnej Afrike.
debata

„Na tých, ktorí bojovali za našu slobodu, netreba zabúdať, a tak nielen slovami, ale aj činmi máme záujem si pripomenúť hodnoty, za ktoré Václav Havel bojoval a presadzoval. Ako dôležité vnímame to, aby spomienka na pána Havla bola aj v Košiciach, druhom najväčšom meste na Slovensku. Som mimoriadne rád, že do Košíc sa nám podarilo priniesť v spolupráci s režisérom Andrejom Krobom divadelné hry pána Havla, ktoré predstaví Divadlo na tahu,“ hovorí iniciátor podujatia Anton Spišák.

Spomienkový večer na Václava Havla ponúkne košickú premiéru divadelných predstavení Audience a Protest. Pražské Divadlo na tahu zakladal Václav Havel spolu s Andrejom Krobom. Večer obohatí aj speváčka Silvie Krobová a premietať sa bude film Občan Havel přikuluje o 18:00 v kine Biograf. „Dramatik a občan Václav Havel, ktorý sa nebál postaviť proti totalitnému režimu, znamenal pre náš festival obrovskú inšpiráciu a súčasne morálnu autoritu. Z tohto dôvodu cítime potrebu pripomenúť si hodnoty Václava Havla a jeho prínos aj touto akciou, na ktorej sa partnersky spolupodieľa aj Východoslovenská galéria,“ objasňuje zámer podujatia Spišák.

Večer sa uskutoční v priestoroch Východoslovenskej galérie na Hlavnej 27 v Košiciach, po premietaní v mestskom kine Biograf uvedú divadelné hry o 19:00 v Historickej sieni galérie. Vstupné na celovečerný program je 3 €, iba na film 2 eurá.

debata chyba