Pozrite si rozprávku pre neposedné deti

Bábkové divadlo na Rázcestí otvára novú líniu online produkcií pod názvom Z archívu. Ponúkne významné prelomové inscenácie, ktoré znamenali posun v tvorbe bystrického bábkového divadla. Zlatá kolekcia tvorby Bábkového divadla na Rázcestí bude spríjemňovať divákom chvíle počas celého februára. Prvé predstavenie je na programe už dnes, v nedeľu 7. februára.

07.02.2021 13:23
debata
Bábkové divadlo na Rázcestí ponúka svoju Zlatú... Foto: BDNR
bdnr tajomstvo archivu Bábkové divadlo na Rázcestí ponúka svoju Zlatú kolekciu.

Február 2021 je naďalej sprevádzaný zatvorenými divadlami, preto sa Bábkové divadlo na Rázcestí rozhodlo, že vytiahne VHS kazety z archívnej skrine a ponúkne historicky i umelecky výnimočné inscenácie pre deti aj pre dospelých, ktoré počas 60-ročnej existencie divadla zaznamenali mimoriadny úspech. Divadlo tak pripomenie svoje jubileum online.

Počas celého mesiaca bude v pravidelných hracích časoch, vždy v nedeľu o 16.00, uvádzať online archívne predstavenia pre deti.

Prvým bude inscenácia z cyklu Nepos(l)edných predstavení Šťastie je veľmi krásna vec, ale… 7. februára o 16.00. Nepos(l)ed­né predstavenia v názve ukrývajú novinky, ktoré v 90. rokoch BDNR prinieslo. Patria k prvým predstaveniam pre deti, vytvoreným na princípe „neposednosti“, a to v línii autorskej kolektívnej tvorby, súčasne otvorili nové možnosti pre divákov/diváčky, ktorí/é mohli neposedieť a priamo spolupracovali s hercami/herečkami na predstavení.

Inscenácie narušili viacero divadelných tabu a dožili sa stovky repríz. Šťastie je veľmi krásna vec, ale… (Iveta Škripková, Marián Pecko) sa objavilo ako záznam Poľskej televízie na prestížnom festivale.
Pozvánka na iné predstavenie z repertoáru divadla - Hmatuláci pre batoľatá

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bábkové divadlo na Rázcestí