Britská shakespearovská spoločnosť ponúkne online predstavenie - prvý raz v histórii

Kráľovská shakespearovská spoločnosť (RSC) v pondelok oznámila, že Británii po prvý raz vo svojej histórii ponúkne svojim divákom on-line predstavenie.

09.02.2021 06:00
debata

Spoločnosť, ktorá je známa vďaka inscenáciám dramatických diel Williama Shakespeara, oznámila, že na budúci mesiac uvedie predstavenie Sen. Predstavenie budú hrať od piatka 12. marca do soboty 20. marca.

Spoločnosť plánovala predstaviť hru už na jar 2020. Predstavenie potom však prepracovali do on-line podoby, keďže divadlá v celej krajine zostanú pre pandémiu koronavírusu SARS-CoV-2 zatvorené aj v dohľadnej budúcnosti.

Spracovanie podľa slávnej komédie Sen noci svätojánskej obsahuje interaktívne herné a javiskové technológie, ktoré reagujú na pohyb hercov. Postavy z tejto komédie, ako napríklad Pavučinka, Horčička či Hrášok, prevedú divákov virtuálnym svetom.

„Nie je to náhrada za pobyt v priestore s účinkujúcimi, no otvára to nové príležitosti,“ uviedol umelecký riaditeľ RSC Gregory Doran.

Kráľovskú shakespearovskú spoločnosť založili v roku 1961 a sídli v Shakespearovom rodnom meste Stratford-upon-Avon, ktorý sa nachádza 133 kilometrov severozápadne od Londýna.

Shakespeara, ktorý zomrel v roku 1616, vďaka jeho výnimočným hrám a poézii dodnes považujú za najvýznamnejšieho anglického spisovateľa.

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #online hra #Kráľovská shakespearovská spoločnosť