Novým riaditeľom Spišského divadla bude Radovan Michalov

Novým riaditeľom Spišského divadla v Spišskej Novej Vsi bude Radovan Michalov. Do funkcie ho v piatok na základe výberového konania vymenovalo Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK). Ujme sa jej 1. marca 2021.

20.02.2021 12:00
debata

Michalov je producent a manažér v oblasti kreatívneho priemyslu, dosial pôsobil ako riaditeľ produkčnej spoločnosti CMart a eventovej agentúry Top Event Shows, GmbH.

Je zakladateľom a umeleckým riaditeľom divadelných zoskupení BIG Names a Mirror Family, bol tiež organizátorom a umeleckým riaditeľom festivalu Živé sochy. V minulosti pracoval desať rokov ako kreatívny producent pre ministerstvo turizmu v Dubaji.

"Chcel by som rozšíriť umeleckú činnosť divadla, aby sme získali viac finančných prostriedkov, ako to bolo doteraz. Spišské divadlo disponuje v súčasnosti umeleckým súborom činohry, čo je asi málo v dnešnej dobe, keďže chceme byť ekonomickejší.

Samozrejme, sú tam aj divadelné aktivity, ktoré dopomôžu k tomu, aby to divadlo prosperovalo, a hlavne sa ukázalo v očiach verejnosti v čo najlepšom svetle. Dôležitá je aj spolupráca s mestom a KSK, aby sme podporili kultúrny turizmus," uviedol Michalov pred poslancami.

Víziou je podľa jeho slov posunúť divadlo za hranice mesta, kraja i Slovenska.

Na výberovom konaní 27. januára sa zúčastnili dvaja uchádzači, okrem Michalova aj Mikuláš Macala. Ústna časť výberových konaní bola verejná, vysielaná on-line prenosom na webovej stránke KSK.

Výberová komisia na základe výsledkov písomnej a ústnej časti odporučila na vymenovanie Michalova. Predchádzajúci dlhoročný riaditeľ Spišského divadla Emil Spišák odišiel vlani do dôchodku.

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #spiš #Spišská Nová Ves #Spišské divadlo #Radovan Michalov