Budovu Divadla Jonáša Záborského čiastočne zrekonštruujú

Preinvestovať chcú 1,8 milióna eur.

23.02.2021 06:00
SR Prešov námestie DJZ Prešov rekonštrukcia POX Foto: ,
Na archívnej fotografii z roku 2017 Divadlo Jonáša Záborského v Prešove. Vtedy ukončili rekonštrukciou okolia. Najbližšie chcú dať do poriadku budovu divadla.
debata

Po 30 rokoch vymení Prešovský samosprávny kraj (PSK) poškodené presklené výplne vo vstupnej časti novej budovy Divadla Jonáša Záborského (DJZ) v Prešove. Zníži tak jej energetickú náročnosť, zlepší tepelno-izolačné podmienky a zabráni tak ich prípadnému vypadnutiu, ktoré by mohlo zraniť divákov alebo okoloidúcich.

Taktiež dôjde k rekonštrukcii rozvodov kúrenia v podlahe okolo presklených častí, prípadne sa do niektorých častí fasády doplnia klimatizačné jednotky. Existujúce sklo už totiž stratilo aj požadované tepelno-fyzikálne vlastnosti.

PSK predpokladá, že celá rekonštrukcia bude stáť 1,8 milióna eur. „V súčasnosti prebieha rokovanie s projektantom na spracovanie projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie, následne bude pripravené verejné obstarávanie na stavebné práce. Začiatok realizácie odhaduje PSK na začiatok roka 2022,“ vysvetlila Heilová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Divadlo Jonáša Záborského