Súťaž Dramaticky mladí je otvorená pre kreatívnu mládež

Divadelný ústav vyhlásil 13. ročník súťaže o najlepší dramatický text autorov od deviatich do 18 rokov Dramaticky mladí. Umožňuje mladým autorom premýšľať viac nad divadlom a nad slovom, ktoré znie na divadelných doskách.

07.03.2021 17:00
Dramaticky 20mladi 01 Foto:
Scénické čítanie úryvkov víťazných textov sa bude konať počas divadelnej sezóny 2021/2022 v Štúdiu 12.
debata

Súťaž reaguje svojím posolstvom na súčasnú epidemickú situáciu mottom Aj keď si doma, buď svetový!

„Všetci sme s menšími prestávkami doma už v podstate rok. Žijeme v čase, v ktorom prežívame núdzu o vonkajšie vzruchy a vyrovnávame sa s mnohými ťažkosťami. Aj táto súťaž môže byť čiastočným rozptýlením pre deti a mladých, ktorých pandémia a nemožnosť socializácie veľmi ťažko zasiahli,“ hovorí koordinátorka súťaže Lenka Čepková. „Motto súťaže zároveň pripomína, že mladí autori sa vo svojej mysli môžu premiestniť naozaj kamkoľvek a môžu pracovať so svojou fantáziou.“

Súťaž o najlepší pôvodný dramatický text je určená pre deti a mladých vo veku deväť až 18 rokov, porota v súťaži vyhlasuje prvé tri miesta v jednej kategórii. „Sme zvedaví, čím nás detská a mládežnícka kreativita v súťaži prekvapí tento rok a či bude aj priamo odrážať toto zvláštne obdobie, ktoré ovláda náš každodenný život,“ dodáva riaditeľka Divadelného ústavu Vladislava Fekete.

Uzávierka súťaže Dramaticky mladí je 31. mája. Súťažné príspevky majú autori poslať elektronicky na lenka.cepkova@theatre.sk. Potrebné je uviesť meno, priezvisko, adresu a vek autora. Súťaž vyhodnotia do 30. júna. Scénické čítanie úryvkov víťazných textov sa bude konať počas divadelnej sezóny 2021/2022 v Štúdiu 12.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Divadelný ústav