Psíček a mačička aj Reality snov pre dospelých

Bábkové divadlo na Rázcestí s radosťou prjalo ponuku z portálu navstevnik.online, kde sa stretáva ponuka viacerých slovenských divadiel. Marcová nedeľná ponuka je venovaná deťom a rodinám, a to vždy o 16. hodine.

07.03.2021 08:00
BDNR babkove divadlo an razcesti Reality snov 1 Foto:
Reality snov, predstavenie pre dospelých. Na snímke Marianna Mackurová, Jana Oľhová a.h., Eva Dočolomanská.
debata
Hra, pre deti od 4 rokov

Široký výber radostných tém s výnimočným bábkovo-divadelným spracovaním otvorí 7. marca klauniáda o dvoch kocúroch a jednej nezbednej myške Hra. O týždeň 14. marca deti zabavia Psíček a mačička pri roztomilých príbehoch o spolužití dvoch rozdielnych pováh. A 23. marca prídu Dve rozprávky na brušku, české ľudové rozprávky na motívy Karla Jaromíra Erbena: O Jurkovi s kozou, Dobromilovi a Lenimírovi. A nakoniec 26. marca sa deti zoznámia s pôvodnou hrou významnej poľskej autorky o netradičnom priateľstve vlka a zajaca Dobrú chuť, vlk!

Novinkou je rozprávková ponuka pre školy, vždy v piatok o 10. hodine.

Psíček a mačička

V ponuke pre mladých ľudí a dospelých divadlo upozorňuje na dve výnimočné predstavenia venované marcovým udalostiam. Prvým je pôvodná hra Jany Juráňovej Reality snov o vzťahoch matiek a dcér, ktorú uvedú na portáli navstevnik.online 8. marca k Medzinárodnému dňu žien, v hlavnej úlohe s Janou Oľhovou.

Druhým tipom je pred(náška)stavenie Hviezdy sú tiché, koláž príbehov mladých dievčat/žien z vojnových čias. Predstavenie venujú 76. výročiu oslobodenia Banskej Bystrice 26. marca a uvedú ho o 20. hodine.

Ukážka z predstavenie Reality snov
Záver mesiaca bude patriť netradičnému online spojeniu s Belgickom a Luxemburskom. Pri príležitosti Svetového dňa divadla, 28. marca, Bábkové divadlo na Rázcestí hrá špeciálne online pre rodiny krajanov/krajaniek v Belgicku a v Luxembursku – čarovnú rozprávku O malej sove, ktorá sa bála tmy. Predstavenie je realizované v spolupráci so zastupiteľským úradom v Bruseli pri MZV SR.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bábkové divadlo na Rázcestí