Vo veku 56 rokov zomrel herec Karol Polák mladší

Vo veku nedožitých 57 rokov zomrel herec Karol Polák mladší. Na sociálnej sieti o tom informovala filmová producentka Zuzana Mistríková. Herec bol synom známeho športového komentátora Karola Poláka.

26.03.2021 16:35
debata (10)

Karol Polák ml. sa narodil 29. marca 1964 v Bratislave. Ešte počas štúdia na vysokej škole hosťoval v Prešovskom divadle, neskôr prešiel do Nitrianskeho divadla.

Ako 14-ročný chlapec sa objavil v seriáli Spadla z oblakov, ako dospelý potom v seriáloch Alžbetin dvor a Bakalári.

Status Zuzany Mistríkovej na sociálnej sieti,...
Karol Polák ml. Status Zuzany Mistríkovej na sociálnej sieti, kde oznámila smrť Karola Poláka ml.

Účinkoval v 16 televíznych filmoch, ako napríklad Vodník a Zuzana, Láska sesterská, Tridsať zámkov na Loire, Posledná v abecede, Čisté vody, Kdo se bojí, utíká, Ako som nedostal Nobelovu cenu, Čierne diery, Trpký voz nádeje či Póza.

Posledný film O Zorali a dvoch bratoch nakrútil v roku 1994, potom sa mu už umelecky nedarilo. Nejaký čas moderoval reláciu v TV Bratislava, niekoľko zábavných programov pripravil pre STV, VTV a TV Luna.

Ako pred piatimi rokmi prezradil časopisu Šarm, pred kamery by sa rád vrátil, ale nebavilo ho chodiť po konkurzoch.

„Možno som hrdý, ale po konkurzoch chodiť nebudem. To je to isté, ako keby Jožko Sabovčík, môj dobrý kamarát, ktorý ako prvý skočil štvoritý axel, teraz išiel na konkurz na krasokorčuľovanie," porovnal.

„Buď ma chcú, alebo nie. A keď ma chcú, nech mi zavolajú, vyskúšajú ma, a keď mi povedia: Nie, Karol, už si zostarol, vtedy to beriem. Ale ja nebudem stáť v rade ako s nákupným košíkom pri pokladni, či ma zoberú alebo nie," vysvetlil Polák ml.

Herec sa musel vyrovnávať aj s tým, že vlastne žil v tieni známeho otca – obľúbeného športového komentátora Karola Poláka staršieho, ktorý zomrel v januári 2016.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #herec #úmrtie #Karol Polák