Do dekorácií po Shakespearovi sa sťahujú rozprávky

Letné shakespearovské slávnosti oživia Bratislavský hrad nielen večernými predstaveniami, ale aj rozprávkami. Do dekorácií slávnych hier počas troch víkendových popoludní (vždy o 16.¤h) vstúpia známe rozprávkové postavičky. Predstavenia sú zadarmo.

09.07.2021 07:00
Kosur v cizmach FOTO Collavino Foto:
Predstavenie Kocúr v čižmách v podaní Nového Divadla z Nitry uvedú v sobotu.
debata

Prvým z nich bude v sobotu Kocúr v čižmách v podaní Nového Divadla z Nitry. Umelci spod Zobora pripravili pre detského diváka od štyroch rokov punkovo-animálno-maňuškovo-komediálny triler, ktorým chcú v deťoch podnietiť prirodzenú túžbu po spravodlivosti. Netradičné spracovanie ale nič nemení na pozitívnom hodnotovom smerovaní inscenácie, ktoré má deti naučiť, že nie je všetko striebro, čo sa blyští, účel nesvätí prostriedky a pravda, láska a dobro bývajú odmenené.

V sobotu 24. júla sa do kulís po Shakespearovi nasťahuje rodinné divadelné zoskupenie Kaprálikovci s inscenáciou Kozliatka a vlk. Rozprávka s pesničkami nanovo spracúva klasický príbeh, v ktorom nechýba humor ani poučenie a dobro opäť zvíťazí nad zlom. Veselým aj napínavým príbehom sprevádza Dušan Kaprálik ako Ujo Rozprávač, Michaela Kapráliková Medvecová, Martin Kaprálik, Zuzana Jurigová Kapráliková, Miško Kaprálik a Martinka Kapráliková.

Do tretice sa poslednú júlovú sobotu na divadelnej scéne pri Bratislavskom hrade môžu deti tešiť na ekologickú sci-fi inscenáciu Na Zemi dobre mi od žilinského Divadla na hojdačke. Veselé bábkovo-činoherné predstavenie s pesničkami a primeranou dávkou interaktivity vzniklo z lásky k našej planéte a deti učí premýšľať a správať sa ekologicky. Vesmírna loď z ďalekej planéty havaruje a spadne na miesto, kde kedysi býval les. Teraz je tam skládka. Vesmírni kamaráti sa snažia opraviť si loď a s pomocou divákov aj pomôcť zvieratkám v lese. Priamo na javisku odseparujú papier, plasty a sklo do správnych košov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Letné shakespearovské slávnosti