V Bystrici otvárajú deťom čarovné krajiny

Bábkové divadlo na Rázcestí v Banskej Bystrici až do 8. augusta ponúka inscenovanú výstavu s hercami a herečkami v celom priestore divadla. Práve sú na programe Andersenove svetoznáme rozprávky O statočnom cínovom vojačikovi a Princeznej na hrášku.

28.07.2021 09:00
Bábkové divadlo na Rázcestí Foto:
Letný program s hercami a herečkami Bábkového divadla na Rázcestí potrvá do 8. augusta.
debata

V zákutiach divadelnej vily návštevníci objavia čarovné krajiny plné prekvapení, inšpirované divadelnými rozprávkami. Do sveta divadla môžete vstúpiť od utorka do piatka vždy o 9. h, 11. h a o 15. h, v nedeľu o 10. h a o 16. h.

Práve sú na programe Andersenove svetoznáme rozprávky O statočnom cínovom vojačikovi a Princeznej na hrášku. Pri letnej návšteve divadla však deti nebudú len tak sedieť. Po očku môžu sledovať rozprávky v malom kine a obidvoma uškami počúvať čítanie z knihy H. Ch. Andersena. Pokúsia sa nájsť stratený hrášok, skúsia si ho zasadiť a ovoňajú skutočnú zem. Andersenovo môžete navštíviť do nedele 1. augusta.

Kubo Čítajte viac Divadlo plné radosti aj múdrej recesie

Od utorka 3. augusta do nedele 8. augusta môžete nazrieť do Krajiny marionet a maňušiek. Deti očaria maňuškoví obyvatelia rozprávok v divadle slečny Ofélie, zahrajú si kvíz o bábkach a zapoja sa do Minikurzu animácie. Z Bábkového divadla na Rázcestí bez vlastnej bábky neodídete – vďaka ateliérom na výrobu maňušiek.

Z Bábkového divadla na Rázcestí bez bábky... Foto: archív divadla
Bábkové divadlo na Rázcestí Z Bábkového divadla na Rázcestí bez bábky neodídete.

Po dni plnom zážitkov si všetci môžu oddýchnuť v ARtBORÉTE, záhrade vedľa divadelnej vily, ktorú divadelníci pre svojich divákov a diváčky premenili na oázu pokoja a hier. A na konci leta, 28. augusta, pripravili v Bábkovom divadle na Rázcestí stretnutie s klaunmi a klaunkami. Na Klaunskom workshope sa deti dozvedia, čomu sa klauni smejú a z čoho sú smutní, ale zároveň sa naučia žonglovať, padať, vstávať, plakať, smiať sa, kúzliť a všelijaké iné klaunské kúsky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bábkové divadlo na Rázcestí v Banskej Bystrici