Divadelný festival Tempus Art bude o deň kratší

Medzinárodný festival alternatívnych divadiel Tempus Art, ktorý sa vo štvrtok (16. septembra) začne v Rožňave, bude o jeden deň kratší, ako organizátori pôvodne avizovali.

15.09.2021 13:00
debata

Informovala o tom PR manažérka festivalu Petra Nagyová s tým, že po dôkladnom zvážení pandemickej situácie program festivalu skrátili zo štyroch na tri dni.

Na festivale Tempus Art sa od štvrtka do soboty (18. 9.) predstavia viaceré divadlá z východného Slovenska, ale aj Divadlo Astorka Korzo '90, Teatro Tatro či pouličné divadlo Teatr Akt z Poľska a zoskupenie Cie Tac o Tac na skákacích nohách z Francúzska.

Festival sa na horný Gemer vracia po ôsmich rokoch, symbolicky v období poznačenom pandémiou koronavírusu.

„Zatvárať kultúru na také dlhé obdobie prináša svoje dôsledky. Ak v spoločnosti nefunguje kultúra a ľudia nemajú prístup k duchovným zážitkom, nastáva depresívny stav, ktorý je náročný pre všetkých. Našou snahou je ukázať, že môžeme žiť divadlom aj v časoch, keď sú náležité opatrenia nevyhnutné,“ uviedla Tatiana Masníková, riaditeľka a režisérka Divadla Actores, ktorá festival organizuje.

Okres Rožňava pre zhoršenú pandemickú situáciu v rámci COVID automatu od 9. septembra zaradili do I. stupňa ohrozenia, organizátori však divákov ubezpečujú, že festival spĺňa všetky opatrenia, ktoré sú dané pre organizovanie podujatí v červenej zóne.

Návštevníci festivalu sa okrem vstupenky preukážu aj potvrdením o očkovaní, negatívnym testom alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19, ktoré nesmie byť staršie ako 180 dní, doplnil Róbert Kobezda, herec a umelecký šéf Divadla Actores.

Medzinárodný divadelný festival Tempus Art sa koná pri príležitosti 730. výročia prvej písomnej zmienky o Rožňave a jeho súčasťou bude i slávnostné udelenie Ceny diváka. Podujatie finančne podporil Fond na podporu umenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #Rožňava #divadelný festival #Tempus Art