Pavol Seriš zahrá divadlo na siedmich staniciach trenčianskeho regiónu

Na siedmich železničných staniciach trenčianskeho regiónu v stredu 13. a vo štvrtok 14. októbra príde kultúra priamo k cestujúcim a okoloidúcim. V priestoroch staníc v Trenčíne, Trenčianskej Teplej, Púchove, Považskej Bystrici, Novom Meste nad Váhom, Partizánskom a na Myjave odohrá svoje krátke divadelné predstavenie „Pri kase“ obľúbený herec a rodák z Trenčína Pavol Seriš.

13.10.2021 15:00
Pavol Seriš Foto:
Herec Pavol Seriš.
debata

Na stanice Seriš prinesie humor v podobe svojej autorskej komédie “Pri kase” z prostredia supermarketov. Predstavenie je zmesou stand-up comedy a pohybového herectva zo sveta obchodu, bez návštevy ktorého si pomaly nevieme predstaviť ani deň.

Divadelné predstavenia na staniciach zrkadlia program kandidatúry Trenčína na Európske hlavné mesto kultúry 2026. “Vystúpenia na staniciach ukazujú, že kultúra je pre všetkých a môže prísť bližšie tam, kde sú ľudia. A tiež, že program Európskeho hlavného mesta nie je len o kultúre v centre Trenčína. Naopak, siaha za hranice krajského mesta a prepája Trenčín s celým regiónom,” vysvetľuje Lucia Dubačová, manažérka projektu Trenčín 2026 a dodáva: “Prinášame teda do Trenčína a okolia kultúru v pohybe, aby si ľudia vedeli predstaviť, čo ich po získaní titulu čaká.”

Tím Trenčín 2026 tiež verí, že získanie titulu priláka do Trenčína aj úspešných rodákov. Herec Pavol Seriš začal hrať divadlo už počas štúdia na trenčianskom gymnáziu. Teraz pôsobí najmä v Českej republike, kde spolupracuje s mnohými divadlami a učí na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne. Rád sa však vracia do svojho rodného mesta, kde sú jeho predstavenia veľmi obľúbené.

“Teším sa, že v rámci projektu Trenčín 2026 privezieme trochu divadla na miesta, kde zrejme divadlo ešte nikdy nebolo, “ hovorí Seriš a dopĺňa: “I keď som po štúdiu zakotvil v Brne, často a rád sa do Trenčína vraciam. Tu som sa narodil, tu som absolvoval základnú i strednú školu, tu mám rodičov a mnohých kamarátov. Kandidatúru Trenčína na Európske hlavné mesto kultúry plne podporujem. Táto mimoriadna udalosť by Trenčínu i celému kraju určite priniesla mnoho nových impulzov v oblasti kultúry a turizmu.”

Dnes už vieme, že jedno zo slovenských miest získa titul Európske hlavné mesto kultúry 2026. Či to bude Trenčín, Nitra alebo Žilina rozhodne odborná medzinárodná porota v decembri tohto roku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #divadlo #Pavol Seriš