Bratislavské bábkové divadlo sa sťahuje k Radošincom

Bratislavské bábkové divadlo (BBD), ktoré pre rekonštrukciu hrávalo v budove Istropolisu, sa sťahuje. Od 1. novembra sa presúva na Záhradnícku ulicu, bude hrávať v sále Radošinského naivného divadla (RND).

27.10.2021 13:00
debata

Ako vysvetli Stanislav Várady z BBD, budova ich divadla na Dunajskej ulici sa rekonštruuje od roku 2015, preto odvtedy pôsobia v dočasných priestoroch, ktoré si prenajímajú. Posledných päť rokov hrávali v budove Istropolisu na Škultétyho ulici, teraz museli opäť hľadať nové dočasné priestory.

Divadlo sa napokon sťahuje do budovy k Radošinskému naivnému divadlu, s ktorým sa bude deliť o sálu a administratívne priestory. Diváci sa podľa riaditeľa BBD Jána Brtiša môžu tešiť najmä na väčšie javisko aj hľadisko.

„Javisko s väčšou eleváciou poskytne lepší zážitok z predstavenia, hľadisko má okrem pohodlného sedenia a lepšieho vykurovania aj väčšiu kapacitu. Tá sa zvýši na 200 miest, čo je pre predstavenia s detským divákom ideálne,“ uviedol.

Malo by ísť o posledné sťahovanie pred návratom bábkového divadla do vlastnej budovy. „Pevne verím, že o dva roky už budeme divákov vítať vo svojom novom zrekonštruovanom priestore na Dunajskej ulici, ktorý bude zodpovedať divadlu 21. storočia,“ uzavrel Brtiš.

Prvým predstavením BBD na novej adrese bude vo štvrtok 4. novembra inscenácia Deduško v réžii slovinského tvorcu Matiju Solceho. V novembri sa divadlo vráti do budovy Isropolisu len raz. Divadelnú záhradu na Škultétyho využije naposledy 7. novembra na svoj site-specific projekt Záhrada nikdy nespí, ktorým divákom v exteriéri priblíži život nočných živočíchov.

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #Radošinské naivné divadlo #Bratislavské bábkové divadlo