Najväčší intrigán Iago v podaní Janeka Ledeckého sa vracia do Divadla Nová scéna

Po ročnej prestávke sa do Divadla Nová scéna vracia česká hudobná legenda Janek Ledecký, ktorý vo svojom autorskom muzikáli IAGO stvárni najväčšieho intrigána všetkých čias Iaga. V muzikálovom príbehu, ktorý vychádza zo Shakespearovej klasickej drámy Othello, svojimi intrigami spôsobí doslova katastrofu a obeťami jeho klamstiev sa postupne stanú všetci okolo neho. Prvé obnovené predstavenia si diváci pozrú už 30. a 31. októbra.

30.10.2021 18:00
Janek Ledecký Foto:
Janek Ledecký sa predstaví ako Iago.
debata

Dva roky sa muzikál IAGO uvádzal s obrovským úspechom v pražskom divadle Hybernia, na jeho návrat na slovenské divadelné dosky sa Janek Ledecký veľmi teší: “IAGO v mojom prevedení je ten najväčší zloduch ale súčasne aj veľký sympaťák, už Shakespeare to takto napísal a aj v živote je to tak, že za milou tvárou sa skrýva zlo. Verím, že diváci budú nášho IAGA milovať.

“Muzikál IAGO uviedlo Divadlo Nová scéna naposledy minulý rok v novembri, bohužiaľ v obnovenom predstavení si už nezahrá nebohý Štefan Kožka, ktorý v muzikáli stvárňoval postavu Senátora Bradyho. Otca hlavnej ženskej postavy Desdemony preto namiesto neho stvárni herec Pavol Topoľský. V hlavných úlohách sa opäť predstavia Lukáš Pišta ako žiarlivý Othello a v postave Desdemony v alternácii Mirka Gális Partlová a Dominika Richterová.

Janek Ledecký – kultový český spevák a skladateľ – spolu s jedným z najslávnejších muzikálových režisérov Američanom Robertom Johansonom ponúkajú divákom nečakané a veľmi atraktívne uchopenie klasiky. Othello, Desdemona, Iago a ich najbližší sa presúvajú na Stredný východ – tam, kde sa dodnes nevera trestá ukameňovaním.

Jediné, čo sa za posledných desaťtisíc rokov vyvinulo, sú technológie. Ľudské vášne – láska, nenávisť, túžba po moci, žiarlivosť – zostávajú rovnaké, ako v dobe kamennej. Či už ste vyzbrojený pästným klinom, alebo automatickou puškou s laserovým zameriavačom. A človek zostáva voči nim rovnako bezbranný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muzikál #Janek Ledecký #Divadlo Nová scéna #Iago