Veľká vianočná hudba z Novej scény

Divadlo Nová scéna uvedie v sobotu 18. decembra o 17.00 hod. už po siedmy raz vianočný koncert pod názvom Veľká vianočná hudba.

16.12.2021 16:00
Patrik Vyskocil a David Hartl Foto:
Moderátori večera Patrik vyskočil a Dávid Hartl.
debata

V réžii Patrika Vyskočila a dramaturgii Dávida Hartla, ktorí sú už tradične aj moderátormi koncertu, sa predstavia sólisti divadla, tanečný súbor i 6 -členná kapela pod vedením Ľubomíra Dolného. Pre pandemické opatrenia sa koncert prvýkrát odohrá online. Diváci si ho budú môcť pozrieť z pohodlia domova na stránke divadla , vstupné bude dobrovoľné.

Hairspray -Tracy Turnbladova -Monika Drganova Čítajte aj Muzikál aj pop z Novej scény

Keď pred siedmymi rokmi v lete prišiel herec Patrik Vyskočil s nápadom pripraviť pre priaznivcov Divadla Nová scéna vianočný koncert, stretol sa s pochopením a podporou vedenia divadla. A hneď po prvom vianočnom koncerte bolo jasné, že sa začala tradícia, ktorá bude pravidelne v predvianočnom čase tešiť fanúšikov Divadla Nová scéna a naladí ich na tú správnu vianočnú atmosféru.

V špeciálnom vianočnom programe vystúpia aj... Foto: Rene Miko
Divadlo Nová scéna Vianočnýá hudba V špeciálnom vianočnom programe vystúpia aj J.Antálek, L.Machciníková, M.Mikulášek, L.Vargic, vzadu I.Antolová, Z.Krausová, Z.Náprstková.

Ako dramaturg a moderátor stojí pri tomto projekte od jeho zrodu aj herec Dávid Hartl: „Je skvelé, že sme vytvorili tradíciu, na ktorú sa naši priaznivci tešia každý rok. Viem to presne, lebo hneď v úvode koncertu začíname malou anketou, z ktorej je jasné, že máme veľký počet fanúšikov, ktorí si nenechali ujsť ani jeden z doterajších šiestich ročníkov. A aj keď budeme tento rok koncert streamovať, verím, že divákov vtiahneme priamo do atmosféry koncertu nielen hudbou ale aj interaktívnymi výzvami, niekedy až nespútanou zábavou a súťažami.

Neberte nám princeznú Čítajte aj Divadlo Nová scéna oslávi svoje 75. narodeniny výnimočným galakoncertom

A na čo všetko sa môžu diváci tešiť tento rok? Režisér a moderátor koncertu Patrik Vyskočil: „Počas série deviatich komorných koncertov s názvom Malá nočná hudba sme v našom divadle minulú sezónu online aj naživo vtipným a neformálnym spôsobom priblížili umelecký aj osobný život sólistov Divadla Nová scéna i nášho tanečného súboru. Po vrelých a veľmi pozitívnych diváckych reakciách na tieto profilové koncerty sme si pre divákov Veľkej vianočnej hudby pripravili to najlepšie – „creme de la creme“ z každej epizódy. A neformálnym spôsobom budeme po sebe pomyselne hádzať snehové gule rôznych výziev a rozhovorov vo vianočnom duchu," pozýva Patrik Vyskočil.

Lukáš Pišta a Mirka Partlová na doskách Divadla... Foto: Ctibor Bachratý
Lukáš Pišta a Mirka Partlová - IAGO - Othello 1 Lukáš Pišta a Mirka Partlová na doskách Divadla Nová scéna v predstavení Iago.

Na koncerte Veľká vianočná hudba vystúpia sólisti Mirka Gális Partlová, Dárius Koči, Lukáš Pišta, Lenka Machciníková, Monika Drgáňová, Vladislav Plevčík, Michal Candrák, Patrik Vyskočil, ktorí zaspievajú skladby z muzikálov The Greatest Showman, Bedári ale aj skladby od The Beatles, Eltona Johna, Tiny Turner, Michaela Jacksona, Mira Žbirku či skupiny Elán. A samozrejme, chýbať nebude záverečný vianočný song. Vystúpi aj tanečný súbor Divadla Nová scéna a umelcov bude sprevádzať 6-členná kapela pod vedením Ľubomíra Dolného. Live stream koncertu bude v sobotu 18.decembra o 17. hodine

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Divadlo Nová scéna