Nová scéna hľadá slovenskú Whitney Houston

Bratislavské Divadlo Nová scéna je tento víkend dejiskom konkurzu, na ktorom hľadajú hlavnú aj vedľajšie postavy do svetového muzikálu The Bodyguard. Známy filmový príbeh slávnej speváčky a jej osobného strážcu v podaní Whitney Houston a Kevina Costnera tak dostane divadelnú muzikálovú podobu, ktorú slovenskí diváci uvidia koncom apríla 2022.

17.01.2022 12:00
Nová scéna Foto:
Divadlo Nová scéna.
debata

Režisérom pripravovaného muzikálu je Patrik Vyskočil, dramaturgom Dávid Hartl, dirigentom Ľubomír Dolný, choreografie bude mať na starosti Ladislav Cmorej, scénu navrhuje Pavol Andraško a kostýmy Lucia Šedivá.

Vyskočil hľadá pre postavu slávnej speváčky Rachel Marron výnimočné ženské predstaviteľky: „Od účastníčok konkurzu očakávam hlavne charizmu, originálnu interpretáciu piesní s vlastným názorom, uvoľnenosť v hereckom prejave, ale aj dokonalú spevácku a tanečnú techniku,“ hovorí režisér, ktorý aj preto na konkurz pozval Nelu Pociskovú. Tá na Novej scéne hviezdila vo viacerých muzikáloch (West Side Story, Neberte nám princeznú, Fidlikant na streche, Rómeo a Júlia).

Režisér Patrik Vyskočil (vpravo) a dramaturg...
Speváčka a herečka Lucia Bugalová na kastingu...
+1Tanečník a choreograf Ladislav Cmorej pri...

Účasť na konkurze potvrdili aj sestry Petra Malachovská a Lucia Bugalová (za slobodna sestry Molnárové) či Dominika Richterová, ktorá sa presadila aj na českej muzikálovej scéne. „Z domáceho súboru sa o postavu slovenskej Whitney Houston bude uchádzať Lenka Machciníková, ktorá zažiarila ako Eponina v muzikáli Bedári i ďalších muzikálových produkciách (Mačky, Turandot, Jánošík),“ dodala PR manažérka Zuzana Šebestová.

653374727 Čítajte viac Tanečník Cmorej, ktorý prežil zásah prúdom, ukázal popáleniny na tele. Pri hľadaní hviezdy Bodyguarda

Na konkurze hľadajú aj ideálne predstaviteľky sestry hlavnej postavy Nicky, ktorá má v muzikáli veľký priestor, ako aj menšie ženské postavy. Konkurz na hlavnú mužskú postavu, ktorú vo filme hral Kevin Costner, nebude podľa režiséra potrebný. „Keďže ide o činohernú postavu, oslovili sme viacero známych umelcov, ich mená zverejníme v ten správny čas,“ avizuje Vyskočil.

Slovenská premiéra muzikálu je naplánovaná na 29. a 30. apríla.

Divadelný muzikál The Bodyguard mal premiéru 6. novembra 2012 v Adelphi Theater v londýnskom West End, 20 rokov po premiére slávneho rovnomenného filmu, ktorý videli milióny divákov na celom svete.

Po úspechu v Londýne sa muzikál hral na turné po Spojenom kráľovstve, v Írsku, Monaku, uviedli ho v Spojených štátoch, Holandsku, Nemecku, Južnej Kórei, Číne, Kanade, Austrálii, Španielsku, Rakúsku a ešte pred vypuknutím koronakrízy v roku 2020 aj v susednom Poľsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #Whitney Houston #Kevin Costner #Divadlo Nová scéna