Špičkový Cirque du Soleil príde v septembri na Slovensko

Vychýrený Cirque du Soleil príde na Slovensko so skutočným cirkusom! “Posledné predstavenie“ klauna, ktoré retrospektívne zachytáva jeho život, odokryje, čo sa deje medzi nebom a zemou, kým vstúpi do nebeskej brány. Cirque du Soleil sa predstavením Corteo, ktoré v taliančine znamená posledná rozlúčka, predstaví v Bratislave, na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, v dňoch 15. až 18. septembra 2022.

13.02.2022 11:00
Cirque du Soleil Foto:
Cirque du Soleil prinesie v septembri predstavenie Corteo.
debata

Slnečný cirkus, návštevníkov a návštevníčky, zasvätí do tajuplného príbehu veselej rozlúčky so životom hlavnej postavy, klauna Maura, ktorý si predstavuje svoj vlastný pohreb. Celý príbeh predstavenia sa vo veselom duchu odohráva na počesť oslavy jeho života. Obklopený členmi cirkusu si naposledy oblieka svoj kostým a vstupuje na javisko… Alebo by to všetko mohol byť len sen?

Príbeh Maura – snívajúceho klauna, zachytáva prierez jeho života a to nielen javiskového. Do jeho počiatkov vtiahne Maura retrospektívne ľudská bábka, ktorá mu pripomína vlastný detský zážitok z pláže. Publikum ohromia artisti vystupujúci na akrobatickom rebríku.

Vystúpenie Héliového tanca zachytáva nežný a poetický moment medzi Maurom a malou Clowness, ktorý publiku odovzdá pocit úprimnej detskej radosti. Počas rozbehnutej cesty časom sa na pódiu objaví tradičný cigánsky umelec, ktorý spôsobí, že sa všetci zastavia. Použitím celého tela oslňuje svojou schopnosťou otáčať neuveriteľné množstvo hula-hop obručí.

Počas predstavenia nebude chýbať ani klasický cirkusový kúsok – žonglovanie. Už tradičným vystúpením v mnohých predstaveniach Cirgue du Soleil je obrovské koleso. Chýbať nebude ani v predstavení Corteo. Päť umelcov predvedie svoju silu a obratnosť, či už v sólových alebo skupinových aktoch.

Zážitok z akrobacie a pohybu ľudského tela na závesných „Pole“ tyčiach umocnia vzdialené zvuky gitary a vášnivé vokály. Predstavenie Corteo ponúkne i divadelné zážitky. Počas Teatro sa osem postáv presunie do malého divadla, aby predstavilo divokú a prekvapujúcu verziu „Rómeo a Júlia“, kde sa na každom kroku objaví niečo neočakávané.

Vyvrcholením predstavenia je show na hrazdách v tvare kocky, ale aj na samostatne stojacích hrazdách. Skupina umelcov predvádza umenie prepojenia rotačných i horizontálnych gymnastických techník s cirkusovým umením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cirque du Soleil #Zimný štadión Ondreja Nepelu