V Novej Cvernovke dnes uvedú inscenáciu Putin lyžuje, hru o zrode vraha

"Hráme na podporu Ukrajiny. Vzdávame hold nesmiernej odvahe čeliť zákernej vojne. Na počesť všetkých, ktorí padli pri obrane svojej krajiny pred kremeľským zločincom, ktorý má na rukách aj krv tisícov vojakov, ktorí sa vracali do Ruska v rakvách," píšu organizátori divadelného predstavenia Putin lyžuje s podtitulom hra o zrode vraha, ktoré možno vidieť dnes o 19. h v Telocvični Novej Cvernovky.

08.03.2022 11:00
Líšeň Foto:
Záber z inscenácie Putin lyžuje.
debata

Politická fraška divadla Líšeň o obetiach Putinovej vlády je venovaná Anne Politkovskej, ruskej novinárke, ktorá pomenovala zrodenie vraha a zaplatila za to vlastným životom. Predstavenie v kontexte súčasných udalostí na Ukrajine nadobúda nový význam. Je javiskovou reportážou na motívy knihy Anny Politkovskej zavraždenej v roku 2006.

Ukážka z inscenácie Putin lyžuje divadla Líšeň.

Rovnako ako kniha Anny Politkovskej aj inscenácia spája formou montáže príbehy, politické súvislosti a prosté ľudské osudy. Inscenácia sa hrá vo veľkom vojenskom stane, najvýraznejším prvkom je veľký písací stôl slúžiaci ako dejisko pre „výjavy z Ruska“. V inscenácii sú spomínané skutočné udalosti. Scenár vznikol na motívy Ruského denníka Anny Politkovsej a jeho autorkou je Pavla Dombrovská, ktorá hru aj režírovala.

LIC Po Citame s Ukrajinou Čítajte viac PoČÍTAME s Ukrajinou - slovenskí spisovatelia čítajú z kníh svojich kolegov

Po predstavení bude nasledovať diskusia s jeho režisérkou a reportérkou Sárou Činčurovou, ktorá bola v čase napadnutia Ukrajiny ruskou armádou pracovne v Charkove.

Výťažok zo vstupného bude v plnej výške venovaný na pomoc Ukrajine.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine #Nová Cvernovka