Nové Divadlo pART of ART na Nivách

V Divadle v podpalubí na petržalskom brehu Dunaja, medzi ľuďmi známom aj ako Adyloď, hrávalo viacero divadelných zoskupení. Jedno z nich, ktorého jadro tvoria herci Roman Pomajbo, Oľga Belešová a Števo Martinovič zmenilo svoje pôsobisko a presťahovalo sa bližšie k Ružinovčanom.

18.03.2022 11:00
debata
zväčšiť Roman Pomajbo, Oľga Belešová a Števo Martinovič... Foto: Dasa Simekova/Divadlo Part of Art
Pomajbo Roman Pomajbo, Oľga Belešová a Števo Martinovič ako redakoiri lajfstajlového časopisu Rita.

Zakotvili v Spoločenskom dome Nivy, kde sídli aj známe klubové kino Nostalgia a kde pravidelne koncertujú Bratislava Hot Serenaders. Na novom mieste začínajú herci pod názvom Divadlo pART of ART symbolicky v prvý jarný deň, pondelok 21. marca a divákom prinesú komédiu Rita – časopis nielen pre všetkých.

Rita je komédia v štýle tohto divadla, kde si diváci v tesnom kontakte s hercami užijú veľkú dávku zábavy. Oľga Belešová, Roman Pomajbo a Števo Martinovič ako redaktori lajfstajlového časopisu Rita zostavujú po roku jeho existencie prvé vianočné číslo. A to musí „spievať“! Ako skúsení žurnalisti vedia, že titulná stránka predáva, preto sa okrem tradičných rubrík, akými sú rady z Rity, varenie či módna polícia, všetko tímové úsilie redaktorov sústredí na to najdôležitejšie – získanie najžiarivejšej celebrity na titulku. Ako to všetko dopadne, uvidíte v trblietavej komédii s pesničkami už v pondelok 21. marca.

Divadlo Andreja Bagara Čítajte viac Nová inscenácia v DAB rozpráva príbehy niekoľkých hereckých generácií

Pod hlavičkou Divadlo pART of ART účinkuje partia hercov Oľga Belešová, Karin Haydu, Roman Pomajbo, Števo Martinovič a Zuzana Znášiková Martinková. „Tešíme sa na divákov na novom mieste v príjemnej divadelnej sále, s fungujúcou kaviarňou a pohodlným parkovaním v objekte novej autobusovej stanice Nivy. Prinesieme náš pôvodný repertoár aj úplnú novinku – komédiu Rozbité Vianoce, ktorú sme kvôli pandémii hrať nemohli,“ pozýva herečka Oľga Belešová.

Hru Rozbité Vianoce napísal a režíruje Viktor Csudai a rozoberá v nej jedno manželstvo, ktoré po tridsiatich rokoch pripomína „hviezdne vojny“. Mladík Štefan sa vracia z Bratislavy do rodnej Nitry osláviť spolu s rodičmi najkrajšie sviatky roka. Neverí vlastným očiam, keď odhalí, že dlhoročný harmonický vzťah jeho rodičov je len obyčajný klam. Manželstvo je v úplnom rozklade. Je ešte nádej na jeho záchranu? Bude živý hudobník na scéne účinnou terapiou pre potápajúci sa vzťah? „Je to divadelná komédia s dobrým koncom,“ sľubuje Oľga Belešová. Diváci ju uvidia v Spoločenskom dome Nivy 29. marca a potom v apríli.

Na programe budú aj osvedčené tituly z repertoáru ako Baby na palube, Zoznamka či Hra o (ci)tróny alebo Ocko. Vstupenky sú už v predaji na internete a na mieste pred predstavením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Pomajbo