Štúdio L+S chystá lákavé hry so Studenkovou, Turzonovovou aj Hubom

Posledné dva roky boli v dôsledku neutíchajúcej pandémie pre Štúdio L+S náročné, dvere divadla boli viac zatvorené ako otvorené. Zdá sa však, že svoju 39. sezónu dohrá bez prerušenia. A keďže divadelné prázdniny už boli, kontinuálne prejde do 40. sezóny, počas ktorej sa diváci môžu tešiť aj na viacero noviniek.

21.03.2022 09:00
Z.-Studenkova Shirley Valentine Foto:
V slávnej monodráme Willyho Russella s názvom Shirley Valentine zažiari Zdena Studenková.
debata

Režisér Michal Vajdička pripravil slávnu monodrámu Willyho Russella s názvom Shirley Valentine. V hlavnej úlohe ženy žijúcej v dlhoročnom manželstve, z ktorého sa vytratila iskra, zažiari Zdena Studenková. Jej život sa mení na neočakávané dobrodružstvo. Hra má premiéru už v sobotu 26. marca.

IMG 9967 Čítajte aj V Štúdiu L+S má baviť svojrázna Pani plukovníková

Ďalšou novinkou, ktorú divadlo odpremiéruje v piatok prvého apríla, je inscenácia Zuzanka, neplač, ktorej autorom je Jakub Nvota. S Kamilom Žiškom, ktorý je autorom hudby, ju pôvodne napísal pre Túlavé divadlo. Komédia sa odohráva v tajomnom prostredí starej Bratislavy a odhaľuje tajomstvá jej minulosti. V hre sa ako herci i speváci predstavia Lucia Hurajová a Štefan Martinovič.

Nová hra Zuzanka, neplač v réžii Jakuba Nvotu... Foto: Rene Miko
studio l plus s zuzanka neplac Nová hra Zuzanka, neplač v réžii Jakuba Nvotu sa odohráva v starom Prešporku.

V čiernej komédii s názvom Ale, ale pani plukovníková od škandinávskeho dramatika Bengta Ahlforsa účinkuje v hlavnej úlohe Božidara Turzonovová. Inscenácia rozoberá viacero tém vrátane manželstva, vzťahu rodičov a dospelých detí, urny s popolom či domácej pálenky. Režisér Vladimír Strnisko hru v roku 2008 inscenoval v Prahe s Jiřinou Bohdalovou s veľkým úspechom a jej slovenská verzia má ambície v tom pokračovať.

Martin Huba v predstavení Kontrabas Foto: Ctibor Bachratý
Martin Huba v predstavení Kontrabas Martin Huba v predstavení Kontrabas

Po desaťročnej pauze sa vracia aj inscenácia Kontrabas, s ktorou strávil Martin Huba na javisku Štúdia L+S 24 rokov života. Ide o príbeh kontrabasistu, ktorý nebude nikdy udávať tón v orchestri. Okrem noviniek sa diváci môžu tešiť aj na osvedčené tituly z repertoáru divadla ako Tri grácie z umakartu, Staré dámy, 69 vecí lepších ako sex, Môj dobrý kamarát, Skaza Titaniku, Zajačik či hudobné večery Music a la carte.

Martin Huba Ľubica Krénová Čítajte aj Najprv treba byť dobrý, až potom slávny, naopak to nejde, hovorí Martin Huba

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Štúdio L+S