Už ste videli herečku Moniku Hilmerovú ako macochu? Pozrite si video

Majster detskej literatúry Ľubomír Feldek vytvoril skvelý dramatický kolotoč, v ktorom sa rozhýbu motívy viacerých známych príbehov do vtipnej a dynamickej rozprávky Nebojsa. Macochu hrá Monika Hilmerová.

07.06.2022 10:30
debata
Monika Hilmerová ako Macocha v rozprávke Nebojsa. Foto: Ctibor Bachratý
Monika Hilmerova Macocha Monika Hilmerová ako Macocha v rozprávke Nebojsa.

Potešili ste sa úlohe strigy macochy?

Veľmi. Záporné postavy sú pestré, herec tak dostane príležitosť pohrať sa so zlom, s dobrom, pretvárkou, jednoducho s emóciami, je tam čo hrať. Kladné postavy musia byť výborne napísané, aby na nich herec mohol niečo ukázať, zatiaľ čo pri negatívnych postavách je oveľa viac príležitostí. Nezvyknem hrávať záporné postavy, preto je pre mňa striga macocha taká zaujímavá. Viem si tu herecky nájsť úplne iné témy či farby.

Video
Scéna predstavenia Nebojsa má vlastnú mágiu.
Majster detskej literatúry Ľubomír Feldek...
+4Monika Hilmerová ako Macocha v rozprávke Nebojsa.

Zdá sa, že si túto rolu vyslovene vychutnávate. Navyše aj spievate, bola to radosť alebo aj strach, ako to zvládnete?

Radosť, som zvyknutá spievať, roky som sa venovala spevu, ešte predtým, než som začala robiť divadlo. Začínala som v Radošinskom naivnom divadle, kde som hrala asi 12 rokov, a tam sa veľa spievalo, takže sa teším, že v Nebojsovi mám pesničky. Vlastne aj moja prvá rola v SND bol muzikál – Malá nočná hudba v roku 1997, spievala som aj v muzikálovom predstavení Kráľ sa zabáva. Potom som dlho-dlho v divadle nespievala, ale mala som na to príležitosť v disneyovských rozprávkach, ktoré som aj dabovala. Keď som sa dozvedela, že v Nebojsovi sa bude veľa spievať, nesmierne som sa potešila – a hudba Ďura Haška ma nadchla. Veď záverečná pesnička strigy macochy je trošku v štýle Fantóma opery.

Jana Kovalčíková ako Maruška a Monika Hilmerová... Foto: Ctibor Bachratý
Monika Hilmerova Nebojsa Jana Kovalčíková ako Maruška a Monika Hilmerová ako Macocha.

Videli vaše deti túto rozprávku?

Samozrejme, šli na premiéru, aj ostatné deti na premiére reagovali fantasticky. Nenudili sa však ani rodičia, smiali sa na iných miestach ako deti, lebo vo Feldekovej rozprávke je veľa humoru, takže dospelí netrpia, ale bavia sa. Je to moderná rozprávka, ktorá chytí aj staršieho diváka. Sama sa na ňu pozerám aj zo zákulisia a niektoré scény ma stále uchvacujú, sú prekrásne. Viete, dnešné deti majú možnosť vidieť úžasné rozprávky v televízii, takže dokázať tomu konkurovať v divadle je veľmi ťažké. Preto nás potešili nadšené reakcie detí.

NEBOJSA foto c Ctibor Bachraty 237 Čítajte viac V SND majú nový rozprávkový hit plný známych tvárí. Pozrite sa, koho uvidíte v Nebojsovi?

Je pre vás väčšie potešenie hrať rozprávku v divadle alebo rolu v televíznom seriáli?

Aj v seriáli hrám rada, je to moja práca. Vždy závisí od tvorivého tímu a úlohy, robím veci od srdca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SND #Ľubomír Feldek #Monika Hilmerová