Divadlo Nová scéna chystá muzikálové predstavenia na Bratislavskom hrade

Divadlo Nová scéna (DNS) uvedie v auguste sériu muzikálových predstavení na nádvorí Bratislavského hradu. Diváci si budú môcť pozrieť dve predstavenia muzikálu Mária Terézia #poslednámilosť a posledné dve predstavenia titulu Boyband. Čaká ich tiež premiéra dvoch koncertov k nedožitým 75. narodeninám divadelného režiséra Jozefa Bednárika. TASR o tom informovala PR manažérka Zuzana Šebestová.

13.08.2022 14:00
Maria Terezia  poslednamilost Foto:
Snímka z muzikálu Mária Terézia #poslednámilosť na Bratislavskom hrade v roku 2021.
debata

Prvé dva večery 20. a 21. augusta od 20.30 h budú v znamení muzikálu Mária Terézia #poslednámilosť so Sisou Sklovskou v hlavnej úlohe.

„Veľký zážitok a úžasnú atmosféru som zažila na Bratislavskom hrade s touto inscenáciou minulý rok. Atmosféra, scenéria a prostredie, kde Mária Terézia i žila a pôsobila, sú neopísateľné pri večernom osvetlení krásneho nádvoria,“ hovorí Sklovská k predstaveniu, v ktorom svoje herecké a spevácke výkony predvedú i Braňo Deák, Dávid Hartl, Jana Lieskovská, Viktória Matušovová, Mirka Gális Partlová, Dárius Koči a Lucia Vráblicová.

Ďalšie dva večery 23. a 24. augusta od 20.30 h budú patriť derniéram muzikálu Boyband, ktorý Nová scéna uvádza už 12 sezón. Rozpráva o vzniku a živote chlapčenskej skupiny, ponúka pohľad do zákulisia šoubiznisu a hity najpopulárnejších chlapčenských skupín na svete. V hlavných úlohách sa predstavia Peter Makranský, Pavol Plevčík, Thomas Puskailer, Martin Kaprálik a Ondrej Antálek.

Divadlo tiež avizuje dva koncerty 26. a 27. augusta o 21.00 h, ktoré budú poctou divadelnému režisérovi Jozefovi Bednárikovi. Galakoncert „Jozef Bednárik a jeho muzikálový svet“ venuje DNS k jeho nedožitým 75. narodeninám, zostavili ho z najväčších hitov Bednárikových novoscénických muzikálov Evanjelium o Márii, Grand Hotel, Pokrvní bratia, Jozef a jeho zázračný farebný plášť, Klietka bláznov, Donaha!, Fidlikant na streche.

„Odznejú aj skladby z fenomenálneho muzikálu Dracula. Na koncerte vystúpi ako hosť Katarína Hasprová, predstavia sa sólisti a tanečný súbor divadla v sprievode 20-členného orchestra pod vedením dirigenta Ľubomíra Dolného,“ dodala Šebestová.

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #bratislavský hrad #Divadlo Nová scéna